Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Disiplin Kurulu Üyesi ve Zonguldak milletvekili adayı İlhami Yılmaz, gazetecilerle bir araya geldi.


Seçim süreci ile ilgili sorulan soruları cevaplandıran Yılmaz, Zonguldak, Bartın ve Karabük´ün birbirinden ayırılmaması gerektiğini söyledi. Zonguldak´ta algı değişikliği oluşturulması gerektiği belirten Yılmaz, yeni seçilen milletvekillerin bunu yapması gerektiğini kaydetti. Seçim sürecinde otelde kalmasının eleştirilmesi sorulan Yılmaz, otelde kalarak Zonguldak´ın ekonomisine katkı sağladıklarını söyledi. Yılmaz, &[#]8220;13´ünde gazeteci arkadaşlarla bir sohbet ettik. 49 günlük bir çalışma süreci yaşadık, şuan 47. gün tekrar Zonguldak´ı ziyarete geldik. Zonguldak´tan kopmak diye bir şey söz konusu değil. Geldiğim günden beri söyledim birilerinin negatif sözler söylemesi beni fazla ilgilendirmiyor. Ben kendimin ne olduğunu biliyorum, kendi formasyonumu biliyorum. Doğduğum gün ben Zonguldaklıydım. Türkiye´nin yerel yönetimlerindeki değişiklikler nedeniyle Karabük´ün il olmasıyla Zonguldak´tan ayrıldık ama manevi bağımız, ilişkilerimiz devam etmiştir ve her zaman devam edecektir. Ben Türkiye´nin her tarafıyla ilgili aynı düşüncede olan bir insanım. Zonguldak´tan kopmak demek Türkiye´den kopmak demek. Mardin´den kopmak demek Türkiye´den kopmak demek, Iğdır´dan kopmak demek Türkiye´den kopmak demek, benim gönlüm sadece Zonguldak, Iğdır, Mardin ile sınırlı değildir. Benim gönlüm Kerkük´te de atıyor, Bakü´de de atıyor, Batı Trakya´da da atıyor, Türkistan´da bugün zulme uğrayan insanların, daha yeni 20 kişi öldürüldü Uygur Türklerinden, Gazze´de insanlara yapılan zulmü ne kadar tenkit ediyorsak, oraya karşı bir tavır seriliyorsak, Uygur Türklerine karşı yapılan zulme karşıda tavır gösterilmemesini telin etmiş oluyorum&[#]8221; dedi.


Zonguldak, Bartın ve Karabük´ü hiçbir zaman ayrı görmediğini belirten Yılmaz, &[#]8220;O günde söyledim ´Büyük Zonguldak´ diye düşüncelerimizi ifade ettik. Zonguldak, Bartın, Karabük ben hiçbir zaman üçünü ayrı görmedim, ayrı görerek siyaset yaparlarsa da burada o insanlarda yanlış yaparlar. Birbirlerinden ayrılması bölgesel kalkınma planlarını ekarte eder&[#]8221; diye konuştu. Algı değişikliğinin olmadığı sürece Zonguldak´ta hep aynı şeylerin konuşulacağını kaydeden Yılmaz şunları söyledi:


&[#]8220;Belki çok iyi anlatamadık. Ben ´Zonguldak´ta bir algı değişikliğini oluşturmamız gerekiyor´ diye bir cümle söylemiştim yine o noktadayım. Bundan sonra siyaset yapan şimdi seçilen milletvekili arkadaşlarımızda Zonguldak´ta algı değişikliğini ortaya koymak zorunda. Eğer Zonguldak´ta algı değişikliğini ortaya koyamazsa eksik kalır. Bundan 4 yıl sonra yine bir seçim olduğunda yine Filyos konuşulacak, yine Mithatpaşa konuşulacak yine aynı şeyler konuşulacak hiçbir değişiklik olmayacak.&[#]8221;


Kendisinin her şeyden önce dost olduğunu belirten İlhami Yılmaz, &[#]8220;Dost acı söyler. Dostsa söylediği söz kimseye batmaz. Basını takip ediyorum, buranın sorunlarıyla ilgili doğru dürüst bir yazıya rastlamadım. Hükümet değişmedi, üç beş bakan değişti. Demir tavında dövülür, demirin tavını kaçırdığınız zaman ne kadar döverseniz dövün ´tın´ diye ses çıkar. Demiri tavında dövdüğünüz zaman tok ses çıkar. Bu noktada bir şey göremiyorum&[#]8221; dedi.


Otelde kalmasını eleştirenlere esprili bir şekilde cevap veren Yılmaz, &[#]8220;Zonguldak´ın ekonomisine katkı da bulundum otelde kalarak. Zonguldak´a daha fazla para aktardım&[#]8221; dedi.

CHP´nin cezaevinde bulunan milletvekillerinin çıkarılmaması nedeniyle yemen etmemesi ve MHP´nin yemin etmesi yönünde sorulan soruya da cevap veren İlhami Yılmaz, &[#]8220;Milliyetçi Hareket Partisi siyasi misyonu olan, belli bir kuralları olan bir siyasi hareketin adıdır. Doğmatik veya pragmatik manada siyaset yapmaz, doğrularına göre yapar. Seçimler niye yapılır? Türkiye Büyük Millet Meclisi´ni çalıştırmak için yapılır. TBMM´nin çalışmasının önünü kesecek bir tavra gidersen vatandaşın idaresine saygısızlıktır. Biz bu manada vazifemizi yaptık. 2007 seçimlerinden sonra MHP, Türkiye kaotik bir ortamın içine düşmemesi adına Cumhurbaşkanlığı seçimine diğer partiler girmezken MHP girdi cumhurbaşkanının seçiminin önünü açtı. MHP her şeyin meşru zeminler içinde olduğu yerde hukuk çerçevesi içinde çözülmesinden yana olan bir siyasi harekettir. Çünkü, MHP´nin temelinde Türk milliyetçiliği yatmaktadır. Türk milliyetçiliği gibi bir düşüncenin sahibi olan insan Türk devletini ve Türk milletini kaotik bir ortama düşmenin birinci derecede sorumlusu olmaz. Ama birileri Türkiye´yi kaotik bir ortama çekmek için bir mücadelenin içine girerse biz o mücadelenin karşısında nasıl tavır almamız gerekiyorsa o tavrı alırız&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi