Beycuma Belediyesi´nce düzenlenen 3´üncü Kuyu Kebabı Festivali Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu ile Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar&[#]8217;ın mesaleyi ateşlemesiyle başladı.


Daha sonra protokol üyeleri ve vatandaşlar Devrek Belediyesi Bando takımı eşliğinde belediye binası önünden başlayarak tören alanına kadar yürüdü. Bugün beldenin pazarı olması nedeniyle kortejin pazar yerinden geçisi sırasında ilginç görüntüler oluştu. Kortejdekileri pazarcı esnafı meraklı gözlerle izledi.


Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu, bu yıl 3´üncüsünü gerçekleştirdikleri festivale katılımlarından ötürü herkese teşekkür etti.


Amaçlarının unutulmaya yüz tutan 150 yıllık kuyu kebabını yaygınlaştırmak olduğunu belirten Kundakçıoğlu: ilk belediye başkanı olduğumda sosyal etkinlikler çerçevesinde bir şeyler yapacağımızı söylemiştik. Kuyu Kebabı festivalimizi de geleneksel hale getirdik. Bu yıl 3&[#]8217;üncüsünü kutluyoruz. Buranın kuyu kebabı meşhurdur. Fakat festival yapmak kolay olmuyor. Birkaç kişinin katılımıyla yapmak da kolay değil. 4&[#]8217;üncüsünü de yapabilir miyiz bilemiyoruz. Belediye olarak kuyu kebabı festivali yapacağımızı söylediğimizde herkes kapı kapı kuyu kebabı dağıtacağımızı düşündü. Ama böyle bir şey yok. Buna belediyeninde gücü yetmez. Zaten bunu belediye imkanlarıyla değil birkaç kişinin, esnaflarımızın desteğiyle yapıyoruz. O nedenle herkese dağıtmamız mümkün değil. Zaten hayvan azlığından dolayı et bulmakta da zorluk çektik. Bizim amacımız dışarıdan veya halkımızdan festivalimize katılan herkese kuyu kebabını tattırmaktır. Beycuma kebabının tadı başkadır ve başka yerde bulamazsınız.


Biz 2,5 yılda Beycuma Beldemiz çok şey kazandırdık. Bu zamana kadar Beycuma M Tipi Kapalı Cezaevinden bu zamana kadar Beycuma hiç yararlanamamış. Ekonomik olarak hiçbir girdisi olmamış. Bunun yanı sıra Beycuma cezaevinde çalışan vatandaşlarımız için yer davası yüzünden lojman yapılamamış. Sağolsun biz başkanlığa geldikten sonra Cezaevi Müdürümüzün de katkılarıyla masa başında bu işi hallettik. Açık cezaevi için görüşmeler yaptık. Belediye cenazesine sahip çıkmalı demiştik ve o gün bugündür sadece merkez değil Beycuma köylerine dahi katkı veriyoruz. Parke çalışmalarına başladık ve inşallah parke yol yapılmamış hiçbir yer kalmayacak. Ziraat Bankasının ATM&[#]8217;sini getirdik. Artık emeklilerimiz rahatlıkla maaşlarını buradan çekebiliyorlar. 10 yılda gerçekleşmeyen çalışmaları biz 2,5 yılda tamamladık ve hizmetlerimiz bundan sonra da aralıksız devam edecek&[#]8221; şeklinde konuştu.


ULUPINAR: KUNDAKÇIOĞLU&[#]8217;NA HEP DESTEK OLACAĞIM


Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ise; &[#]8220;Beycuma Belediye Başkanımız çok anlamlı bir konuşma yaptı. Sitemleri de var. Ama bir ara çok boş bir konuşması oldu. Biz buraya kadar kuyu kebabı yemeye geldik. Buraya kadar gelmişken kuyu kebabının tadına bakmadan gitmek olur mu? Kuyu Kebabı Festivalinin karşı ilgisizlikten söz etti. Kendince haklı olabilir ama ilgisizlik yok. Hava çok sıcak ve bugün buranın pazarı. Hemşerilerinizle bir arada olmak istemeniz, başarınızın görünmesini istemeniz en doğal hakkınız. Çünkü bir belediye başkanı yaptığı bir etkinlikte kalabalık bir grup görürse tüm yorgunluğunu unutur. Vural kardeşiniz muhtarlıktan geliyor. Ardından da sendikacılık yaptı. 2,5 yılda yaptıklarını anlattı ve ben kendisiyle büyük gurur duydum. Bu işler kolay değildir. Bu kardeşimiz bir çok sıkıntısı olmasına rağmen başarıyla görevini yürütüyor. Bende belediye başkanlığı yaptım ve onu çok iyi anlıyorum. O nedenle milletvekilliği dönemimde kendisine her zaman destek olacağımın sözünü veriyorum. Vatandaşlarımızın da her sıkıntısında yanında olacağız.


Beycuma&[#]8217;nın dününü de biliyoruz bugününü de. Buranın çok çalışkan bir belediye başkanı var. Bu büyük bir şanstır. Bugün buranın daha kalabalık olmasını istedi ama şunu bilmelidir ki vatandaşımız her zaman kendisinin yanındadır. 2. seçiminizde sizi yeniden seçerek bunu göstermiştir. 4. festivali belki yapamayabiliriz dedi. Bence bu festival devam etmelidir ve ben devam ettireceğinize inanıyorum. Allah size kalıcı hizmetler nasip etsin. Sizden sonrakiler Vural Başkan başlattı ve gelen devam etti diyecekler. İsminiz en az 50 yıl daha anılacaktır. Buda çoluk çocuğunuza bırakılacak en büyük eserdir&[#]8221; dedi.


Zonguldak Vali Vekili Fethi Özdemir de, bir önceki festivalde yine vali vekili olduğunu hatırlatarak, Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu&[#]8217;nun bu çalışmalarını takdirle karşıladığını söyledi.


Konuşmaların ardından Kozlu Folklor Derneği (KOFDER) çiftetelli oyunuyla davetlileri coşturdu. Devrek Belediyesi Bando takımı ise seslendirdiği türkülerle beğeni topladı.


Daha sonra Kent Ormanı´nda daha önceden kesilen 15 kuzu eti davetlilere ikram edildi.


25 Temmuz´da sona erecek festival kapsamında yerel sanatçılar Ramazan Çelik, İrfan Kılıç ve Ramazan Aydemir halk konseri verecek.


Editör: Pusula Gazetesi