Zonguldak Belediyesi tarafından &[#]8217;Atıksu arıtma tesisi ve kolektör hatları&[#]8217; projesi kapsamında Camlı Köşk önünde devam eden çalışmalar çıkan kayalar nedeniyle tıkandı.


İş makineleri kayaları kırarak kanal seviyesini 2 metreye indirmeye çalışıyor. Uzun Mehmet Caddesi&[#]8217;nden ve Valilik önünden hızlı bir şekilde geçen ekipler buradaki bölümü geçemedikleri için güzergaha devam edemiyor.


Tek şerit üzerinde devam eden kırma ve kanal açma çalışmaları nedeniyle trafikte şimdilik önemli bir tıkanma yaşanmıyor. Ekiplerin dört gündür aynı yerde çalışma yapması nedeniyle inşaatı sürecinin uzamasından endişe eden Belediye Başkanı Muharrem Akdemir önceki gün akşam saatlerinde incelemelerde bulundu. Firma yetkililerinden bilgi alan Akdemir&[#]8217;in canının bir hayli sıkkın olduğu görüldü.


Camlı Köşk önünde devam eden çalışmaların Merkez Karakolu ve Orduevi önünden Fener&[#]8217;e çıkan yolda devam edeceğini belirten Başkan Akdemir; &[#]8220;En çok korktuğumuz şey kayalarla karşılaşmaktı. Olanların da kısa mesafeli olmasını bekliyorduk. Fakat ekipler burada uzun bir kaya kütlesine denk geldi. Burasını açmak için çalışıyorlar. Bu iyi olmadı. Biz Gazipaşa&[#]8217;yı en kısa sürede tamamlayarak sıkıntıya son vermek istiyoruz. Ancak bunlar kaçınılmaz.


Gece çalışılması yönünde öneriler var. Biz bunların hepsini düşündük. Vali bey&[#]8217;de bu çalışmaları yakından takip ediyor. Paylaşıyoruz. Örneğin bir şey olduğunda arızaya müdahale edecek kurumlar da yok. Uzunmehmet Caddesi&[#]8217;nde birbirine bağlantılı çelik halatlar çıktı. Biz bunları kopartmadan, kepçe yardımıyla o dar alanda kazı çalışmamızı tamamlamak zorunda kaldık.


Bir haftamızı aldı. Başka yerde menfez çıkıyor. Bir başka yerde Telekom&[#]8217;un ve BEDAŞ&[#]8217;ın elektrik telleri çıkıyor. Şehir içerisinde bunları çok dikkatli yapmamız gerekiyor. Çalışma alanımız çok dar, alternatifsizliğin sıkıntısını yaşıyoruz. Buralarda doğabilecek sıkıntıları en aza indirmek için dikkatli çalışıyoruz. Bu çalışmalar zaten çok gecikmiş çalışmalar. Zonguldak&[#]8217;a hizmet isterken, temiz deniz, temiz çevre isterken bunlara da birlikte katlanmak zorundayız. Bu çalışmalar yapılmadan temiz denize v temiz çevreye ulaşamayız&[#]8221; dedi.


Editör: Pusula Gazetesi