Çaycuma İlçesi´nde Menteşoğlu Şirketler Grubu´nun Yönetim Kurulu Başkanı 38 yaşındaki Ahmet Menteş, geçen yıl 18 Mayıs&[#]8217;ta şirketi iyi yönetemediğini iddia eden kardeşleri 32 yaşındaki Kenan ve 37 yaşındaki Sedat Menteş´i, otelindeki odasında öldürmekten yargılandığı davada duruşmalardaki iyi halide göz önüne alınarak 36 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Ahmet Menteş son sözünü soran Zonguldak 2&[#]8217;inci Ağır Ceza Başkanı Ahmet Gürbüz&[#]8217;e göz yaşlarını tutamayarak;&[#]8220;Yüce Rabbim, böyle bir yıkım, böyle bir acı vermesin. İçimdekileri anlatacak bir kelime yoktur, çok üzgünüm&[#]8221; dedi.


Olay, geçtiğimiz yıl 18 Mayıs´ta Ahmet Menteş´in işletmeciliğini yaptığı ilçe merkezindeki Özkul Oteli´nde meydana geldi. Ahmet, Kenan ve Sedat Menteş kardeşler, babaları Tahir Menteş´in 4 yıl önce 52 yaşında kalp krizinden ölmesinin ardından turizm, seyahat, gıda ve mobilya üzerine faaliyet gösteren Menteşoğlu Şirketler Grubu´nun yönetimi konusunda anlaşmazlığa düştü. Olay akşamı Kenan ve Sedat Menteş, ağabeyleri Ahmet Menteş&[#]8217;in bulunduğu otele gitti. Ahmet Menteş, odasına tekme atarak giren kardeşi evli ve 1 çocuk babası Kenan ile evli 2 çocuk babası Sedat Menteş´e tabancayla kurşun yağdırdı. 2´si başına vücuduna 5 kurşun isabet eden Kenan Menteş olay yerinde, 1´i başına 4 kurşun isabet eden Sedat Menteş ise hastaneye kaldırılırken yolda öldü.
GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLEDİ
Otelin resepsiyon bölümünde bulunan güvenlik kamerasının saniye saniye görüntülediği olayda, Kenan Menteş, resepsiyonun karşısında bulunan ağabeyinin odasının kapısını tekmeyle açıp içeri girmesi üzerine Ahmet Menteş, Kenan Menteş&[#]8217;i ve Sedat Menteş&[#]8217;i kurşun yağmuruna tutarak öldürdüğü görüldü.
Zonguldak 2&[#]8217;inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında ölen Kenan Menteş´in eşi Habibe Menteş, tutuklu sanık Ahmet Menteş ve avukatlar hazır bulundu. Hakkında 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen davanın karar duruşmasında sanık avukatı Dursun Yassıkaya, müvekkilinin bluğ çağından (ergenlik dönemi) beri ailesine destek olduğunu ve bütün mal varlığını ortak kullandığını fakat sonunda aşağılanan tarafın Ahmet Menteş olduğunu belirterek verilecek kararın verdikleri savunmaya göre alınmasını istedi.


SON SÖZÜ: RABBİM KİMSEYE BÖYLE ACI VERMESİN


Mahkeme Başkanı Ahmet Gürbüz avukatların savunmaları bittikten sonra sanık Ahmet Menteş&[#]8217;e &[#]8220;Son sözün nedir?&[#]8221; diye sordu. İki kardeşini öldüren Ahmet Menteş ise göz yaşlarını tutamayarak, &[#]8220;Yüce Rabbim, böyle bir yıkım, böyle bir acı vermesin. İçimdekileri anlatacak bir kelime yoktur, çok üzgünüm. Başka bir diyeceğim yoktur.&[#]8221; dedi. Mahkeme heyeti iki kardeşini öldürmekten ayrı ayrı 2 kez Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis cezası verdiği Ahmet Menteş&[#]8217;in eylemi haksız tahrik altında gerçekleştirdiğine karar vererek cezayı iki kardeş için 44 yıla düşürürken sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önüne alarak 36 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Sanık avukatları kakarı Yargıtay&[#]8217;a götürerek temyiz edeceklerini açıkladılar.



Editör: Pusula Gazetesi