Zonguldak Barosu&[#]8217;ndan yapılan açıklamada Baro&[#]8217;nun önümüzdeki günlerde uygulamaya sokmaya hazırladığı projeler hakkında bilgi verildi. Bugüne kadar pek çok etkinliğe ve projeye imza atan Zonguldak Barosu&[#]8217;nun hayata geçireceği projelerden ikisinin konu başlığı kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve suç mağduru ve faili çocukların topluma kazandırılması. Zonguldak Barosu bu projelerle birlikte Zonguldak genelinde çalışma yaparak kadınlara ve çocuklara destek olacak.


Başkanlığını İbrahim Kerem Ertem&[#]8217;in yaptığı Zonguldak Barosu&[#]8217;ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;


&[#]8220;Bugün gelinen noktada, özellikle iki önemli sosyal projeyi hayata geçirmenin arefesindeyiz. Birincisi, &[#]8220;kadına yönelik şiddetin&[#]8221; bütün yönleriyle tartışılacağı, bu konuda taraf olan bütün kesimlerin (kolluk, doktor, avukat, sosyal çalışmacı, psikologlar v.b.) daha profesyonel bir bakış geliştirmeleri için düzenleyeceğimiz çalışmaya, Bahçeşehir Üniversitesi ve Amerika Barolar Birliği ile birlikte başlıyoruz. Bu çalışmanın ilk ayağını, Bahçeşehir Üniversitesinden gelecek olan uzmanlarla, eylül ayı içinde gerçekleştireceğiz.


İkinci önemli çalışmamız ise, &[#]8220;suç mağduru, suça itilmiş çocuklar ve suç-çocuk ilişkisi&[#]8221; üzerine planlanmaktadır. Gerçekten de, çocuğa yönelik şiddet, topluma yönelik sayılmalıdır. Suç ile ilişkisi bir şekilde kurulmuş çocukların, yargılama safhalarında ve yargılama sona erdiği dönemde, psikolojik sağlıklarının kurmak, bu tür yargılamalarda karşılaşılan sorunları tespit etmek, sosyal bilinç düzeyinin artmasına katkı sunmak, çocukları topluma kazandırmak, konunun taraflarının daha profesyonelce bakışını temin etmek gibi başlıkları olacak bu çalışma, önemli toplumsal sorunun çözümüne ışık tutacaktır.


Bir başka çalışma ise, Federal Almanya Cumhuriyeti Hamm Barosu ile başlattığımız &[#]8220;kardeş Baro&[#]8221; uygulamamız olacaktır. Karşılıklı niyet mektuplarını gönderdik. Hamm, şehir olarak, kömür madeni havzası olan Ruhr bölgesinde yer alıyor. Bu anlamda Zonguldak´a benziyor. İlave olarak, Hamm Baro Başkanının yazdığına göre, şehirde yaşayan Alman olmayanların büyük ekseriyeti Türk, hatta Zonguldak´lı. Bu çalışmamızı, hem maden sektörünün tarihsel gelişimi ve geldiği noktada, karşılıklı tecrübelerimizi aktarmak, hem Avrupa Hukuku ve Türk Hukukunu karşılaştırmalı olarak yerinde görmek, ilişkilerimizi artırmak.

Ülke gündemindeki &[#]8220;yeni anayasa yapımı&[#]8221; tartışmalarının, öncelikle, moral motivasyon olarak bütün kesimlerin kendilerini hazır ve nazır hissetmeleri halinde olumlu bir sonuca evrileceğini söylememiz gerekir. Bu konuda, eğer şartlar uygun olursa, &[#]8220;Anayasa Beklenti Projesi&[#]8221;ni hayata geçirmek istiyoruz. Hemen her vatandaşı ulaşabileceği bir portalda, düşünce ve beklentilerini iletmelerini, anketlere cevap vermelerini içerebilecek, bu konuda yapılacak sosyal ve hukuki çalışmalara katılımların sağlanacağı geniş bir sosyal medya çalışması yapmayı planlıyoruz&[#]8221;.
Editör: Pusula Gazetesi