Erol Pesen Başkanlığında ki İl Hakem Kurulu, 3 yıldır yürüttüğü görevde Zonguldak hakemliğinin çıtasını yükseltti. 1 Üst Klasman Yardımcı, 2 Ulusal orta, 2 Bölgesel orta ve 9 Bölgesel yardımcı hakemiyle Zonguldak Bölgesi hakemleri Türkiye´nin çeşitli liglerinde geçtiğimiz sezon aldıkları görevle göz kamaştırdı. Türkiye genelinde yayın yapan ´Kural18´ adlı site sezon boyunca görev yapan hakemlerin istatistikliğini çıkardı. Klasmanda görev yapan hakemlerin sezon boyunca almış oldukları görevle illere göre dağılımında ilimiz hakemleri dikkat çekiyor.


İşte Zonguldak Bölgesi hakemlerinin istatistiği&8230;



Serkan Akal zirve yaptı

Zonguldak Bölgesinin tek Üst Klasman Yardımcı hakemi olan Serkan Akal, geride kalan sezonda Spor Toto Süper Lig´de 19 maçta görev aldı. Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK), 2010-2011 sezonunda görev yapan 80 Üst Klasman yardımcı hakemi arasında Serkan Akal sıralamada 17. sırada yer aldı. Ankara, İzmir, İstanbul, Kocaeli gibi büyük şehirdeki hakemleri sıralamada geride bıraktı.


Süper Toto Süper Lig´de Gençlerbirliği - Galatasaray maçında yardımcı hakem olarak görev yapan Akal, kameraların bile zor tespit ettiği pozisyonda doğru bir şekilde gol kararı vermesiyle spor otoritelerinden tam not almıştı.


İstanbul Bölgesinden Üst klasman Yardımcı hakemliğinden Serkan Ok 22, Manisa bölgesinden Volkan Narinç ve İstanbul Bölgesi´nden Aleks Taşcıoğlu ise 21 maçta ilk 3´te yer aldı.



Ulusal hakemlerimiz Evren ve Osman

Merkez Hakem Kurulu tarafından geçen sezon 144 Ulusal hakem liglerde görev yaptı. Bu 144 isim arasında Zonguldak´tan ise Evren Atış ve Osman Ender Bulut yer alıyor.


Spor Toto 2. Lig ve 3. Lig maçlarında görev alan hakemlerimiz başarılı bir sezonunu geride bıraktı. Zonguldak Bölgesinin Ulusal hakemlerinden Evren Atış 10, Osman Ender Bulut ise 9 maçta görev aldı. Aldıkları görevlerle Türkiye genelinde orta sıralarda yer alan iki tecrübeli hakemin yeni sezonda ise Üst Klasman Yardımcı hakemliğe teklif edilmesi bekleniyor.



BAL´da yıldızları parladı

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından geçtiğimiz yıl uygulamaya koyulan Bölgesel Amatör Lig´iyle beraber, BAL hakemliği klasmanı oluşturuldu.


Zonguldak İl Hakem Kurulu Erol Pesen ve yönetimi, ilk kez kurulan bu klasmana 2 Bölgesel orta ve 9 Bölgesel yardımcı hakem yükseltmeyi başardı.


Türkiye genelinde ise 249 bölgesel hakem, 444 bölgesel yardımcı hakem geçtiğimiz sezon görev aldı. Spor Yüksekokulu Mezunu olan ve aynı zamanda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü´nde Antrenör olarak görev yapan Celalettin Karayılan, bu sezon çıtayı oldukça yükseğe koydu. Zonguldak Bölgesel hakemi Celalettin Karayılan, 13 maçta görev yaparak Türkiye genelinde ise 18. sırada kendine yer buldu. Karayılan, Bölgesel Amatör Lig maçlarının yanı sıra A2 Ligi ve Bayanlar Lig´inde başarıyla düdük çaldı.


Bölgesel Amatör Lig´de düdük çalan Serkan Keleş ise 12 maçta görev yaparak Türkiye genelinde üst sıralarda yer aldı.



9 hakem BAL´da bayrak salladı

Geçtiğimiz sezon 444 hakem Bölgesel Amatör Lig´de bayrak salladı. 9 Bölgesel Yardımcı hakemi olan Zonguldak Bölgesi başarılı bir sezon geçirdi.


Emir Kılıçarslan 10 maçta aldığı görevle Zonguldak´ta ilk sırada yer alırken, Gökhan Özdemir 9 maç, Serkan Can ve Ümit Kaya 9, Serkan Ayan 7, Şener Ulusan , Murat Mutlu Çetin 6 maçla sıralandı. Yeni sezon öncesi Zonguldak´ta tüm hakemlerimizin başarılı bir sezon geçirmelerini umut ediyor ve onlara hakem şansı diliyoruz&8230;

Editör: Pusula Gazetesi