Kdz. Ereğli ilçesinde bu yıl 18. düzenlenen Sevgi, Barış ve Dostluk Festivali etkinlikleri kapsamında Alaplı ilçesine bağlı Gümeli beldesindeki Bölüklü Yaylası&[#]8217;nda piknik düzenlendi. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı&[#]8217;nın okunduğu piknikte, konuşma yapan Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
Ardından konuşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise &[#]8220;Biz bu etkinliği Ereğli&[#]8217;nin başka bir yerinde de yapabilirdik. Ancak aylardan beri Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Yaylaya gelen yolların açılması için çalışmalarımızı yaptık. Yollar sürekli açık kalacak ve bu doğa harikası yeri tanıtmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz&[#]8221; diye konuştu.
Arnavutluk ve Güney Kore&[#]8217;den gelen halk dansları ekipleri Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;a çeşitli hediyeler verdi. Yerli ve yabancı halk dansları ekiplerinin gösterilerinin ardından pikniğe devam edildi.
Editör: Pusula Gazetesi