Zonguldak&[#]8217;ın en çirkin görüntülerinden birini oluşturan Fevkani Köprüsü&[#]8217;nün Soğuksu ayağındaki giysi pazarıyla ilgili bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.


Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir Pusula&[#]8217;nın 5 temmuz&[#]8217;lu sayısında gündeme getirdiği giysi pazarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede; &[#]8220;Bende de yakışmıyor. Burası için ilgisiz değiliz&[#]8221; dedi.


Burada 197 civarında seyyar bulunduğunu belirten Akdemir, İsmail Eşref&[#]8217;in Belediye Başkanı olduğu dönemde burasının kaldırılması ve yeni bir düzenleme yapılması için öneride bulunduğunu hatırlattı.


Zonguldak&[#]8217;ın burası gibi düzenlenmeyi bekleyen daha pek çok noktasının olduğunu belirten Akdemir; &[#]8220;Burası gerçekten kentimize yakışmıyor. Ancak ne yapabiliriz diye arayışlarımız süsüyor. Ben Belediye Meclis Üyesi iken o dönem Başkanımız olan İsmail bey&[#]8217;e (Eşref) söyledim. Burasının taşınması ve yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledim. Belediye Meclis Üyesiyken yapılmasını istediğimi Belediye Başkanı iken neden yapmak istemeyeyim. Bunların hepsini düşünüyoruz. Bir taraftan kaynak yaratmaya, diğer taraftan yer bulmaya ve planlama yapmaya çaba sarf ediyoruz. Ankara Köprübaşı Pazar yeri için yeni proje hazırlıyoruz. Orasını modernize edeceğiz. Ancak burası Lavuar Alanı Projesi içinde olduğundan 200- 300 milyar harcamaya yazık olur. Ne böyle bir bütçemiz ne de bu parayı kısa süreliğine harcayacak durumumuz var. Burada bir yıl sonra lavuar projesi başlarsa yıkmak zorunda kalacağız. Yıkacağımız yere para harcamanın bir anlamı yok. Burada 197 civarında seyyar satıcı olduğunu söylediler. Nereye taşıyabiliriz, nerede yer bulabiliriz araştırıyoruz. Yer bulduğumuz an buradaki arkadaşlarımızı başka yere taşımaya kararlıyız&[#]8221;


dedi.

Editör: Pusula Gazetesi