Edinilen bilgiye göre, CHP Zonguldak İl Başkanı Tümer Peker´e (66), doğum günü olan 25 Haziran 2011 tarihinde bir telefon geldi. İddiaya göre, yaş gününü kutladığı Peker´e, CHP´den milletvekili seçilen "Ergenekon" davası tutuklu sanığı Mehmet Haberal ile görüşüp görüşmediğini soran telefondaki şahıs, "Kendisiyle cezaevinde görüşmedim. Ancak kardeşi ve oğlu ile seçim nedeniyle görüştüm" yanıtını aldı.
İnandırıcı olması için telsiz seslerini de kullanan şahsın, "Ergenekon" soruşturması kapsamında bazı kişileri yakalayabilmek için Tümer Peker´den hesabına para yatırmasını istediği ve bunun üzerine İl Başkanı Tümer Peker´in, telefondaki şahsın söylediği hesaba 6 bin TL para yatırdığı öne sürüldü.
Öte yandan, yapılan araştırmada, paranın yatırıldığı hesabın Şanlıurfa´da S.A. adlı bir kişiye ait olduğu tespit edildi. Paranın ise Adıyaman´daki bir ATM´den çekildiği öğrenildi.
Gazetecileri karşısında gören İl Başkanı Tümer Peker, çok gergin olduğunu söyledi. Başkan Tümer Peker, telefonlarını kapatıp bir süreliğine Zonguldak´tan ayrılacağını ifade etti.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Editör: Pusula Gazetesi