bakımından kendini yenilemeye devam ediyor.



Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye itfaiye müdürlüğüne toplam 740 bin liraya alınan arazözün tanıtımını yaparak &[#]8220;hayırlı olsun&[#]8221; dedi.


Düzenlenen törene, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri ile belediye personeli katıldı.


Başkan Posbıyık, yaptığı açıklamada Ereğli&[#]8217;nin giderek büyüdüğünü belirterek &[#]8220;Karadeniz Ereğli&[#]8217;de yaşanabilecek yangınlara sadece tek noktadan hareketle müdahale etmenin dışında iki ayrı noktadan müdahale edilebilmesi için Kemer bölgesinde ikinci bir itfaiye binası yapacağız. Çalışmalarımız sürüyor.&[#]8221; dedi.



Başkan Posbıyık yaptığı açıklamada şunları söyledi:


Türkiye&[#]8217;de ilk defa Karadeniz Ereğli Belediyesi, Almanya&[#]8217;dan 2 adet Mercedes Atego 1529 marka itfaiye arazözü alarak İtfaiye Müdürlüğü&[#]8217;nün hizmetine sundu.



Devlet Malzeme Ofisi aracılığı ile alınan ve 740 bin Türk Lirası değerindeki araçlar son teknolojiye göre uyarlanan; üzerinde hava minderli atlama yastığı, oksijen tüpü dolum kompresörü ve su atış pompası bulunan itfaiye araçları.



Bu araçlar sayesinde Karadeniz Ereğli ve bağlı köylerde meydana gelebilecek yangın, kaza ve diğer doğal afetlerde en kısa sürede müdahale edilebilecek.&[#]8221;



İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, basın mensuplarına ve Başkan Posbıyık&[#]8217;a araçların teknik özellikleri hakkında bilgi verdikten sonra okunan dua ile araçlar hizmete alındı.

Editör: Pusula Gazetesi