CHP İl Başkanı Tümer Peker ve Milletvekili Aday Adayı Şerafettin Turpçu, Çaycuma&[#]8217;ya bağlı Aliköy&[#]8217;de toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda CHP&[#]8217;ye oy isteyen Turpçu ve Peker Ak Partililerin Mehmet Haberal&[#]8217;la ilgili eleştirilerine yanıt verdiler.


Turpçu, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada; &[#]8220;Biliyorsunuz CHP&[#]8217;den aday adayı oldum. O dönemde de &[#]8216;aday olsam da olmasam da CHP için çalışacağım&[#]8217; demiştim. Çünkü ülkemizin CHP iktidarına ihtiyacı var. CHP olarak Aile Sigortasının, İntibak Yasasının önemi ile taşeronlaşmanın bitmesi gerektiğini gittiğim her yerde anlatıyorum. Çünkü bu üç temel esas ülkemizin rahat bir nefes alması için gerekli. Bize soruyorlar nereden kaynak bulacaksınız diye. Biliyorsunuz ki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bir hesap uzmanıdır. Devlet bütçesinde yüzde 2&[#]8217;lik bir tasarruf tedbiri alınması halkımızın daha rahat nefes almasına yeter de artar bile. AKP iktidarı döneminde sürekli olarak artan işsizlik ilimizi emekçi kentinden emekli kentine dönüştürdü. Kaldı ki ülkemizde giderek artan gerginlik bu yaşıma kadar hiç yaşamadığımız bir hal aldı. Bu sorunu çözebilecek CHP iktidarıyla hem Türkiye hem de Zonguldak rahat bir nefes alacaktır&[#]8221; dedi.


CHP İl Başkanı Tümer Peker ise yaptığı konuşmada eski TBMM Başkanı ve Ak Parti Zonguldak Milletvekili adayı Köksal Toptan&[#]8217;ı eleştirdi.


Peker konuşmasında; &[#]8220;Sayın Köksal Toptan 1977 yılından bu yana parlamentoda milletvekilliği yapmaktadır. Köksal Toptan adını Mehmet Çelikel Lisesi&[#]8217;nin spor salonunun Spor Toto Genel Müdürlüğü tarafından yapılmasına rağmen adını koydurttu. Sayın Köksal Toptan kardeşimiz Zonguldak&[#]8217;a geldiğinde berber dükkânı açıldı kurdele kesti. Kasap dükkanı açıldı kurdele kesti. Şimdi de ekonomi Zonguldak&[#]8217;ta düştü mü. Emeğin kentiyken emeklinin kenti oldu Zonguldak. Şimdi ne kasap dükkanı açılıyor ne de berber dükkanı açılıyor. O yüzden de Zonguldak&[#]8217;ta dolaşamıyor.


Akrabalarını Kalkındırma Partisi&[#]8217;nin İl Başkanı; &[#]8216;Bu Haberal ailesi Zonguldak&[#]8217;a çivi mi çaktı&[#]8217; demiş. Mehmet Haberal dünyaya mal olmuş biri. Ülkemizde böbrek ve karaciğer nakillerini ilk yapan kişidir. Başbakanın 2003 yılında kendisini çok beğendiği için yanında insanlara gurur duyuyorum diye tanıttığı kişidir Mehmet Haberal. Şimdi ne yaptı da içeride bulunuyor. Haberal için Zonguldak&[#]8217;a bir çivi mi çaktılar diyen Uçar, Haberal ailesinin Zonguldak&[#]8217;a okul yapmak istediği, bunu için de dilekçe verdiği, dilekçeyle müracaat etmelerine rağmen okul için yer gösterilmediğini belgeleriyle açıklayabiliriz&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi