Çaycuma İlçe Tarım Müdürlüğü ve Çaycuma Halk Eğitimi Merkezi&[#]8217;nin Helvacılar Köyü&[#]8217;nde ortaklaşa düzenlikleri Süt Sığırcılığı ve Seracılık Kursu belde dağıtım töreni gerçekleştirildi. Törene AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan, Kaymakam Sinan İnaltekin, Belediye Başkan Vekili Mustafa Topçu, İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, Çiftçi Eğitim Şube Müdürü Yaşar Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Osman Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, Perşembe Belediye Başkanı Rasim Miyanyedi, İlçe Taım Müdürü Özgür Uslubaş, Halk Eğitim Müdür Zülfikar Uçar, Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, ADD Başkanı Bayram Cura, Ziraat Odası Başkanı İsmail İnam ile okul ve daire müdürleri katıldı.


İlçe Tarım Müdür Özgür Uslubaş süt sığırcılığında 30 kursiyer, seracılıkta ise 39 kursiyerin belge almaya hak kazandığını belirterek; &[#]8220;Kursiyerler dünyadaki ve Türkiye&[#]8217;deki süt sığırcılığının durumu ve sür sığırı ırkları, damızlılık hayvan seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar, barınak, ahır yerinin seçimi, hayvanlarda sindirim ve üreme sistemleri, anatomi fizyolojisi, suni tohumlamanın önemi, doğum, hastalıklardan korunma Ve vaşka konularda eğitimlerini başarı ile tamamlamışlardır.


Seracılık kursunda ise toprak hazırlığı, sebze fidesi yetiştiriciliği, sertifikalı tohum, fide dikimi, damla sulamanın önemi, sebze hastalıkları, zararlılarla mücadele, bitki koruma ürünlerinin kullanımı, organik tarımın ne olduğu konularında bilgi sahibi olmuşlaradır&[#]8221; şeklinde konuştu.


Öğrencilerin hazırladığı halk oyunlarının ardından kursu başarıyla bitirenlere sertifikaları ile hediyeleri verildi. Canlı müzik eşliğinde yemek ikramı yapıldı.

Editör: Pusula Gazetesi