Zonguldak kent merkezi ve Ereğli&[#]8217;de &[#]8216;Bahşiş terörü&[#]8217; yaşanıyor.


Düğün mevsiminin gelmesiyle birlikte ölümüne araçların önüne atlayan, düğün sahiplerini ve gelin - damadı rahatsız eden çocukların sayısında ciddi bir artış gözlenirken polisin yetersiz kalması dikkat çekiyor.


Zonguldak Gazipaşa ve Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin önünde adeta kamp kuran çocuklar uyarılar karşısında sergiledikleri şiddet ve darp olayları da adeta meydan okuyorlar.


Para alamadıkları düğün sahiplerinin araçlarınız çizen, üzerlerine tüküren ve küfreden çocuklar kazalara da davetiye hazırlıyor.


Bu olayların son mağduru Zonguldak Valiliği Özel kalem Müdürü Mehmet Zafer Alas oldu.


Yakın mesai arkadaşı Şakir Aliyazıcıoğlu&[#]8217;nun kızının düğünü öncesi Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin önünde Vali Erdal Ata&[#]8217;yı bekleyen Alas para dilenen ve bahşiş isteyen çocukların arasında kaldı. Aralarında paylaşmaları için bir miktar para vermek isteyen Alas&[#]8217;ın eline yapışan çocuklar Alas&[#]8217;a zor anlar yaşattı.


Çocukların istekleri düğün öncesi olduğu gibi sonrası da bitmesi.


Vatandaşlar araçların önünün kesilerek para isteme işinin önlenemez bir şiddeti de beraberinde getirdiğini belirterek zor durumda kaldıklarını söylediler. İstemenin sonunun olmadığını belirten vatandaşlar para vermedikleri taktirde çocukların tükürüp kaçtığını, su şişesi veya benzer bir şeyler fırlattıklarını, araçlarına zarar verdiklerini söylediler.


Öte yandan Gazipaşa Caddesi üzerinde artan dilenci sayısıyla nasıl mücadele edileceği merak ediliyor.


Editör: Pusula Gazetesi