Madenci anıtında son yılların en kalabalık mitinginde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Filyos Projesi&[#]8217;nde devam eden sedde çalışmalarını hatırlatarak &[#]8220;Karadeniz&[#]8217;in çılgın projesi&[#]8221; olacak dedi. Erdoğan proje hayata geçerken kimsenin mağdur edilmeyeceğini, çevreye duyarlı olunacağını ifade etti.


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan;´´Kömür ne kadar karaysa Zonguldak´ın, Zonguldaklı emekçinin yüzü o kadar ak´´ diyerek başladığı Zonguldak mitingin son bölümünü Zonguldak ve Zonguldaklıların beklentilerine ayırdı. Başbakan Erdoğan Filyos Projesi&[#]8217;nde devam eden sedde çalışmalarını hatırlatarak; &[#]8220;Filyos projesi Karadeniz&[#]8217;in çılgın projesi olacak&[#]8221; dedi.


Zaman zaman izdiham görüntülerinin yaşandığı coşkulu kalabalığa seslenen Erdoğan&[#]8217;ın keyfi yerindeydi.´´Emek nedir´´, ´´Çalışmak nedir´´, ´´Alınteriyle helal lokma kazanmak nedir´´ çok iyi bildiklerini vurgulayan Erdoğan, ´´Biz emeğin, alınterinin değerini çok iyi biliriz. Şunu çok büyük gönül huzuru içinde söylüyorum, şu 8.5 yılda çalışanlar için yaptıklarımız, çalışanların için ürettiklerimiz, çalışanların hakkı için mücadelemiz tüm Cumhuriyet tarihi boyunca yapılandan fazladır´´ diye konuştu.
Çalışanlara yönelik yapılanlara ilişkin örnekler veren ve bunları CHP´li yöneticilerin de duymasını isteyen Erdoğan, şunları kaydetti:
´´8.5 yıl önce asgari ücret 184 liraydı, bugün ise asgari ücret 630 lira. Asgari ücreti enflasyonun üzerinde artırdık. Buna bir de enflasyon farkını ilave etmek gerekiyor. Zira yüzde 30´dan enflasyonu aldık, şu anda yüzde 4. Arada 26 fark var. Bunu da asgari ücretin üzerine koyacaksınız. Zira geçmişte asgari ücret ne yazık ki lime lime ediyordu bizi, cebimizi eritiyordu enflasyon canavarı. 8.5 yılda asgari ücretteki artış yüzde 242.
En düşük memur maaşını nereden aldık biliyor musunuz? Bunları bilmenizi istiyorum. Bunu CHP´li kardeşlerime söyleyin, 320 liradan aldık. Şu anda en düşük memur maaşı bin 364 lira. Nereden nereye getirdik, artış yüzde 326. En düşük SSK emeklisinin aylığı 257 liraydı, şimdi 756 lira. En düşüğü buraya yükselttik. Artış oranı yüzde 194. Özürlü aylığı neydi biliyor musunuz, ah benim kardeşlerim ah? Özürlüye 25 lira veriyordu bu vicdansızlar, 25 lira. Peki şimdi biz ne veriyoruz, 300 liraya çıkardık. Evde özürlü bakımını ne yaptık, asgari ücret yaptık. Evde özürlü bakımını buraya getirdik.
Bunlar, bu sosyal demokrat geçinen yöneticilerin kitabında var mıydı? Kılıçdaroğlu, SSK´nın Genel Müdürüydün senin kitabında da yoktu. Çünkü senin genel müdür olduğun olduğun zamanda biz ilacımızı alamıyorduk, ilacımızı. SSK hastanesine gidersin eline numarayı verirler sabahtan kuyruğa girersin o gün sıra geldi geldi, gelmedi yandı. Gelse de bir şey olmuyor. Niye? Doktor efendi sizi muayenehaneye davet ediyor. Muayenehaneye gittiğin zaman ödüyor muydun parayı, ödüyordun. Eğer Allah göstermesin ameliyat şu bu filan gerekirse nereye dönüyoruz, tekrar SSK´ya. Kendi hastanesi gibi orayı kullanıyor. Bunları yaşadık mı? Biz işte bu çileleri çeke çeke geldik. Yavrular, anneler babalar hastanelerde rehin kalıyor muydu? Bunlar ölüyü bile rehin alıyordu ölüyü.´´


İSTİSMAR YAPMIYORUZ


Konuşmasının son bölümünü Zonguldak ve Zonguldak&[#]8217;ın beklentilerine ayıran Erdoğan, popülist politikalar uygulayarak kimseyi kandırma peşinde olmadıklarını belirterek; &[#]8220;Zonguldak´ta 8.5 yılda 3 bin yeni işçiyi işe yerleştirdik. Biz istismar yapmıyoruz. İstismar siyasetine prim vermiyoruz, slogan değil iş üretiyoruz. Türkiye´nin uçsuz petrol kuyuları yok, Türkiye´nin sonsuz altın madenleri yok, bizim en büyük gücümüz kaynağımız emeğimiz alın terimiz dürüst çalışkan işçilerimiz. Biz bu ülkeyi emek sömürüsü yapmadan, emek üzerine büyüttük, büyütmeye devam ediyoruz. Zonguldak halkının sağlık hizmetlerini almada sıkıntı var mı? Eğitimde kitaplara para veriyor muyuz. ZKÜ&[#]8217;yü kim kurdu? Zonguldak&[#]8217;ta üniversite var mıydı? Nerelerde nerelere gidiyoruz. ZKÜ&[#]8217;de okuyanlar biz gelmeden önce, burada öğrenci değildiniz, ama burs olarak ödenen neydi 45 liraydı. Şimdi ne ödeniyor. 240 lira ödeniyor&[#]8221; dedi.


ZONGULDAK&[#]8217;IN ÇILGIN PROJESİ FİLYOS


Erdoğan Filyos projesi&[#]8217;nin bu dönemde hız kazanacağını belirterek son birkaç yıldır yapılan sedde çalışmaları hatırlattı. Bölgenin çılgın projesinin Filyos olacağını belirten Erdoğan; &[#]8220;



Zonguldak&[#]8217;ın hayali olan Filyos Limanını hayata geçiriyoruz. Buranın çılgın projesi bu olacak. Büyük bir proje Zonguldak&[#]8217;ın değil, Karadeniz&[#]8217;in kaderini değiştirecek bir proje. İmar çalışmaları artık tamamlanmak üzere. Hiç kimseyi mağdur etmeden, yeşiline zarar vermeden, bu projeyi inşallah başlatacak kısa zamanda tamamlayacağız. Geçen yıl Ekim ayında Zonguldak&[#]8217;ın içme suyu tesisini kökten hizmete açtık. Hizmet katarımız öyle uzun ki teker teker anlatmaya kalksak günler yetmez. Zonguldak&[#]8217;a 76 trilyonluk yatırım yaptık. Eğitimde bizim yaptığımız Zonguldak&[#]8217;a 8 yılda derslik sayısı 731. Bilgisayar ne kadar gönderdik 4078 bilgisayar gönderdik. Bu arada yurtlar yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi Alaplı da 500 öğrenci kapasiteli. Ereğli-Devrek&[#]8217;te 300&[#]8217;er yataklı yurtlar. Tamamladığımız da toplam kapasite yüzde 207 artış olacak&[#]8221; şeklinde konuştu.



SİVRİLER&[#]8217;DEN HASAN VELİ&[#]8217;NİN


YAŞADIKLARINI ÖRNEK GÖSTERDİ


Erdoğan sağlık politikalarını anlatırken ülkenin nereden nereye geldiğini Zonguldak2ta yaşanan bir olayla anlatarak şunları söyledi; &[#]8220;



&[#]8220;2002-2007 çıkarlık dönemi geride kaldı. 2007-2011 kalfalık geride kaldı, 2011 ustalık dönemi başlıyor. Merhum Mimar Sinan ne diyordu, ´Süleymaniye benim kalfalık eserim, Selimiye ustalık eserim´ diyor. İşte Sinan´ın torunları olarak bizlerde eserlerimizi arka arkaya koyduk devam ediyoruz. 8.5 yıl boyunca hayalleri gerçeğe dönüştürüyoruz. Hayal denilenler gerçek oldu. Sivriler beldesi var. Çardak mahallesi var. Hasan Veli isimli kardeşimiz, Allah bağışlasın 3 çocuğu var, ikisi özürlü. Bir gece sobaya kömürü atmışlar, uyuyorlar. Hasan kardeşimin kızı okula gitmek için kalkıyor, ailenin tamamı baygın halde, kömür zehirlenmesinden bayılmışlar. Acil servise haber veriyorlar. Ankara´dan iki ambulans hemen Zonguldak´a geliyor ve iki özürlü çocuğu, anneyi alıp Ankara´ya getiriyorlar. Yenge hanımın, çocuğun tedavileri Ankara´da yapılıyor. Hiçbir ücret ödemeden evlerine sağlıklı şekilde dönüyorlar. Tabi ben şifalar diliyorum. Sosyal devlet budur. Ak Parti´nin sosyal devlet anlayışı budur. Devlet halkının nesi olacak; hizmetkarı olacak. Biz size efendi değil, hizmet kar olmaya geldik farkımız bu&[#]8221;.

Editör: Pusula Gazetesi