Saadet Partisi (SP) Milletvekili adayları Mücahit Mekeç ve Ömer Keleş, Abdipaşa beldesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Daha sonra iki gruba ayrılan adaylardan Mücahit Mekeç Amasra ilçesine bağlı Kazpınarı Köyüne, Ömer Keleş ise Güzelcehisar Köyüne geçti.



Toprak ayağımızın altından kayıyor



Güzelcehisar Köyü&8217;nde seçmenlere seslenen SP Adayı Keleş; &8220;Önümüzdeki seçim çok önemli bir seçimdir. Ülkemiz sıkıntılı bir süreçten geçmekte olup toprak ayağımızın altından kaymaktadır. Eğer bu millet kayarsa kaysın diyorsa yapılacak bir şey yok&8221; dedi. Keleş &8220;Türkiye genelinde 2000 yılında işsizlik oranı yüzde 6,1 iken, 2010 yılında işsizlik oranı yüzde 11,9 olmuş. Yani iki misline çıkmış. Dış borca bakıyoruz. Toplam kamu borcuna bakıyoruz. 500 milyar doları aşmış. Her doğan bebek ağır bir borçla doğuyor&8221; diye konuştu.



Bu seçim önemli bir fırsat



SP Adayı Ömer Keleş &8220;Cari açığa bakıyoruz. 2000 yılında Türkiye cari açığı 9 milyar civarındayken. 2010 yılında 48 milyar dolar olmuş. Bu böyle gitmez. Ülkelerin çöküşü birden olmuyor. Şu aşamada yapılması gereken şey bellidir. Milletin yönetime el koyması gerekir. Demokrasilerde yönetimler halk iradesi ile iş başına getirilir ve yine halk iradesi ile iş başından uzaklaştırılır. Önümüzdeki seçim bu münasebetle çok önemli bir fırsattır&8221; şeklinde konuştu.



Osmanlıca seçmeli ders olacak



Ömer Keleş; iktidara gelmeleri halinde Osmanlıca´yı eğitimin her aşamasında seçmeli ders yapacaklarını belirterek, &8220;Çanakkale şehitlerinin torunları dedelerinin mezar taşını okuyabilecek. 6 asır boyunca bu insanlar tüm dünyayı nasıl idare etmiş bunu öğrenecek ve bunları araştırabilecek&8221; dedi.



Gelir dağılımı adaletsiz



SP Milletvekili Adayı Mücahit Mekeç ise Kazpınarı Köyü&8217;nde yaptığı konuşmada; &8220;Türkiye´deki gelir dağılımının adaletsiz olduğunu öne sürerek, mevcut iktidar iş başına geldiğinde Türkiye´deki dolar milyarderlerinin sayısı 4&8217;tü. Şu anda 39´a çıkmış. Gelirin adil dağılımının sağlanmasının en önemli yollarından biri kaliteli eğitimdir. Ve kaliteli projelerdir. Okumak isteyen gençlerimiz için üniversite kapılarını sonuna kadar açacağız. Üniversite harçlarını kaldıracağız. Bizim kadrolarımız eğitimli, bilgili ve projeli insanlarla dolu. Bizde proje çok sadece Refah-Yol hükümeti dönemindeki havuz sistemi projemiz ile insanların refah paylarını adil bir şekilde dağıttık&8221; diye konuştu.



Kaset olayı üzüntü verici



Mekeç, seçmenlerin iki MHP milletvekiliyle ilgili olarak internettte yayımlanan görüntülere ilişkin bir sorusuna da şu cevabı verdi: &8220;Kaset olayları hepimizi üzüyor. Biz isteriz ki siyaset temiz zeminde yapılsın, temiz insanlarla yapılsın. Siyasiler aynı zamanda topluma model oluştursun. Geriden gelen nesil ya da siyasilere bakan yüce milletimiz ´evet siyasetçi böyle olmalı´ desin. Gençlik için model teşkil etsin. Ancak yazık ki kaset olayları montaj ya da blöf olmadığında siyasilerin de model teşkil edemeyecek durumlara düştüklerini gösteriyor&8221;



İslam Birliği&8217;nden yana mısınız?



Mekeç, El Kaide&8217;nin lideri Usame Bin Ladin´in öldürülmesine ilişkin bir soru üzerine de şöyle konuştu: &8220;Bu tür olaylar sen parça parça olduğun sürece devam edecektir. Ey İslam alemi, bu tür zulümlerden ve Haçlı saldırılarından kurtulmak istiyorsanız kurtuluş Saadet Partisidir. Unutulmadı daha dün Bush Irak´ı işgal ederken ´Bu bir Haçlı seferidir´ demişti. Fransa Libya´ya saldırırken ´Bu bir Haçlı seferidir´ demişti. Siz İslam Birliği&8217;nden yana mısınız Hristiyan Birliği&8217;nden mi?



Adres belli; Saadet Partisi



İslam Birliğinden yanaysanız adres belli; Saadet Partisi. İslam birliğini kurmak Saadet Partisi&8217;nin hedeflerinden biridir. D-8 projemizi Refah-Yol hükümeti zamanında tüm dünyaya ve İslam alemine duyurduk. Saadet Partisi bireyler üzerinden değil insanlık üzerinden siyaset yapmaktadır. Ben değil biz anlayışını savunmaktadır. Türkiye´deki kurtuluşun tek reçetesi Saadet Partisi&8217;dir.

Editör: Pusula Gazetesi