Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Adayı Neriman Posbıyık, seçim çalışmalarına devam ediyor. Kışla Sanayi Sitesi esnafını ziyaret eden Posbıyık, Kandilli ve ardından Gökçeler beldelerini ziyaret ederek halka hitap etti. CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Neriman Posbıyık, esnafa Ak Parti hükümetini şikayet ederken, CHP&[#]8217;nin iktidarı döneminde esnafın nefes almasını sağlayacak önemli projelerin hayata geçirileceğini söyledi. Girdiği her iş yerinde esnafın ilgisiyle karşılanan Neriman Posbıyık&[#]8217;a, CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal da eşlik etti.


Kandilli&[#]8217;de düzenlenen mitingde, seçim otobüsünün üzerinden halka hitap eden Neriman Posbıyık, geçmişin en güzel yerleşim birimlerinden biri olan Kandilli&[#]8217;nin yanlış kararlar ve yönetimler sonucunda eskiyi arar hale geldiğini söyledi. Doğru politikacıları seçip meclise göndermediğimiz için Kandilli&[#]8217;nin bu hale geldiğini iddia eden Posbıyık; &[#]8220;Kandilli&[#]8217;deki işsiz gençleri gördüğüm zaman yüreğim burkuluyor. Bu çocuklara iş verdik de onlar gelmedi mi? Ne oldu peki? Ereğli&[#]8217;de tersaneler açıldı ama kısa bir süre sonra 7 bin işçi işlerinden oldu. Bunun sorumlusu Ak Parti hükümeti değil midir?&[#]8221; dedi.


NAMUS SÖZÜ VERENLER NEREDE?


CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Neriman Posbıyık, konuşmasının ilerleyen bölümlerinde verilen vaatlere rağmen bir türlü yapılmayan Kandilli-Ereğli yoluna işaret ederek sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: &[#]8220;Ben eylemci bir insanım. Halil Posbıyık&[#]8217;ın eşi olarak, bu bölgede yapmış olduğumuz eylemlerde olduğu gibi bundan sonra da eylem yapmaya hazırım. Sizinle beraber mücadele vermeye hazırım. Bakın, Ereğli-Kandilli yolu hala yapılmadı. Bu yolun yapılması bu kadar zor mu? Güya Türkiye&[#]8217;yi duble yollarla donattılar, ancak 16 kilometrelik bir yolu dahi bitiremediler. Hatırlar mısınız, daha kısa bir süre önce Kandilli&[#]8217;ye gelen Fazlı Erdoğan, Polat Türkmen ve Köksal Toptan Kandilli-Ereğli yolu&[#]8217;nun yapılması için namus sözü vermişlerdi. Nerde kaldı namus sözü? Bu yol için bile namus sözü veren insanlar bu sözlerini bile tutamıyorlarsa, verdikleri diğer sözleri tutmalarını nasıl bekleyebilirsiniz? Biz bir yola çıktık. Allah nasip ederse 12 Haziran&[#]8217;da her taraf güllük gülistanlık olacak. Herkesin yüzü gülecek. Bunun için ben de ekibimle ve partimle mücadeleme devam edeceğim.&[#]8221;


GÖKÇELER HALKI&[#]8217;NA SESLENDİ


Milletvekili Adayı Neriman Posbıyık ve beraberindekiler Kandilli Beldesi ziyaretinden sonra Gökçeler Beldesi&[#]8217;ne geçerek belde halkıyla bir araya geldiler. Posbıyık, çeşitli firmalarda çalışan taşeron işçilerinin sorunlarına işaret ederek; &[#]8220;Biz, iktidarımız döneminde bu taşeron işçilerinin kadroya geçmelerini ve insanca yaşamalarını sağlamak için gerekli düzenlemeleri yapacağız. Diğer yandan bölgemizi termik santrallerle donatıp sözüm ona istihdam yaratacaklarını söylüyorlar. Nasıl Halil Posbıyık ile birlikte mücadele verdiysek, bundan sonra da daha güçlü mücadele ederek bu termik santrallere müsaade etmeyeceğiz ve bu bölgeye termik santral kurdurmayacağız&[#]8221; dedi.


GELİN, BİRLİK OLALIM


Kandili ve Gökçeler Beldeleri&[#]8217;nin AKP hükümeti tarafından gözden çıkarıldığını iddia eden Milletvekili Adayı Neriman Posbıyık, kaderine terk edilen bu iki beldenin yaşadığı sıkıntıların hepsine son verileceğini söyledi. 12 Haziran Genel Seçimleri&[#]8217;nin sıradan bir genel seçim olmadığını, ülkenin var olma ya da yok olması anlamına gelecek bir sürecin başlangıcı olacağını ifade eden CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Neriman Posbıyık; &[#]8220;CHP çatısı altında birlik olalım. Tuttuğunu koparan ve vurduğunu düşüren siyasetçileri seçelim ve ülkemizi hep birlikte aydınlığa çıkaralım. Bunu sizler yapacaksınız. Ben de bölgenin tek bayan milletvekili olarak seçileceğim ve sizin oylarınızla meclise gideceğim&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi