Zonguldak Zihinsel Engelliler İl Temsilciliği tarafından, 3 takımın katılımıyla Zihinsel Engelliler Futsal Şenliği düzenlendi. Engelli gençleri motive ederek sporun içerisine sokmak ve toplumla kaynaştırmak amacıyla düzenlenen etkinlik, şölen havasında geçti.


Anafer Dershanesi, Şık Çiçekcilik ve Canpolat Pamay Spor Salonu Müsteciri Rıfat Çebi&8217;nin sponsor olduğu organizasyona, Özel Sporcular Kulübü, Yakın İlgi Spor Kulübü ve Sarı Başak Spor Kulübü katıldı.


Zihinsel Engelliler Futsal Şenliği&8217;ne Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ayhan Taşkın, Belediye Başkan Yardımcı Ender Gürcan, TÜFAD Zonguldak Şube Başkanı Ahmet Birdal, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Duyar, Zihinsel Engelliler İl Temsilcisi Erhan Şeref ve davetliler katıldı.


Açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, milletleri millet yapan unsurların başında Milli dayanışma geldiğini engellilerin de normal vatandaşların farklı olmadığını düzenlenen bu organizasyonlarda gösterildiğini kaydetti.


Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ayhan Taşkın, &8220;Gerçekleştireceğimiz Zihinsel Engelliler Futsal Şenliğini düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Yeni yıl ile birlikte ilimizde bir ilki gerçekleştiriyoruz. Zihinsel Engelliler Futsal şenliğini ilimizde ilk olarak yapmanın mutluluğu içindeyiz. İlerleyen zaman içerisinde faaliyetlerimiz daha farklı alanlarda daha da yaygın olarak devam edecektir. Gönül isterdi ki ilimizde bulunan 25 Özel Eğitim okulunun, özelliklede 7 Özel Eğitim Spor Kulübü de bu faaliyetlere iştirak etsin. Bu faaliyetimizi ilk kabul ediyoruz ve bundan sonraki organizasyonlarımıza bütün kulüplerimizin katılmasını arzu ediyor kendilerini bekliyoruz.&8221;dedi.


Canpolat Pamay Spor Salonu&8217;nda oynanan yapılan müsabakalarda sporcular, gösteri maçında karşılaştı. Tribünleri dolduran seyirciler alkışlarıyla zihinsel engelli sporculara destek verdi.


Zihinsel Engelliler İl Temsilcisi Erhan Şeref, ilimizdeki Zihinsel Engelli sporcuların başarılı ve bundan sonraki hedeflerini açıkladı: &8220;Zonguldak&8217;ta toplam 7 kulübümüz bulunmaktadır. Bu kulüplerimize bağlı 103 kulüp lisanslı ve 123 ferdi lisanslı olmak üzere toplam 226 sporcumuz mevcuttur. Bunların dışında da 3 İşitme Engelli kulübümüz ve 142 lisanslı sporcumuz bulunmaktadır. Amacımız bu sayıyı çoğaltarak daha fazla Engelli Gençlerimizi motive ederek sporun içerisine sokmak ve onları toplumla kaynaştırmaktır. Onların da kendi alanlarında başarılı olabileceklerini hiçbir zaman unutmamak gerekir.



İLİMİZDE BAŞARILI OLAN SPORCULARIMIZ :


2000 Yılından itibaren ilimiz sporcuları ile bir çok ulusal ve uluslar arası başarılara imza atılmıştır.


2003 yılında Sırbistan-Karadağ´da yapılan Özel Olimpiyatlar Avrupa Basketbol Şampiyonasına ilimizden Kenan AKGÜL katılmış ve Avrupa 3.sü olmuştur.


2005 yılında İtalya-Roma´da yapılan Avrupa Gençlik Oyunlarında sporcumuz Tanju İncedemir ülkemizi temsil etmiştir.


2007 yılında Çin Shangai´de yapılan Özel Olimpiyatlar Dünya Oyunlarında İlimiz sporcularından Tanju İncedemir Basketbol branşında,Gülmüş Bektaş Masa Tenisi branşında,Gökay Aydemir Cimnastik branşında ülkemizi temsil etmişler ve büyük başarılar kazanmışlardır.


2008 yılında Avusturya-İsviçre´de yapılan Avrupa Futbol turnuvasında Barış İncedemir ülkemizi temsil etmiştir.


2008 yılında Basketbol ve Futbol branşlarında İlimiz Kulüplerinden Özel Sporcular Spor Kulübü Türkiye şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza atmışlardır.


07-13 Şubat 2009 tarihlerinde Amerika Aihodo eyaletinde yapılacak olan Özel Olimpiyatlar Kış Oyunlarına ilimiz sporcularından Hatice Odabaş ülkemizi temsil edecektir.&8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi