Zonguldak Bağımsız Milletvekili Adayı Ali Uzun beraberindeki heyetle birlikte Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) Başkanı Salih Demir´i ziyaret etti. Ali Uzun´u Ticaret Odası Başkanı Salih Demir, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreter Renda Okay karşıladı. İlk olarak söz alan Salih Demir, &[#]8220; Ali Bey ya da milletvekilim demeyeceğim. Çünkü o bizimde, Zonguldak´ında Ali abisi. O yüzden Ali ağabey diyeceğim. Kendisi Zonguldak sorunlarını iyi bilen, gerek milletvekilliği döneminde gerekse sonrasında Zonguldak´ı unutmayan ve hep yanında olan önemli bir siyasetçidir. Lafı çok uzatacak bir durum yoktur. Bütün yönetim kurulu arkadaşlarım burada. Ali Uzun Zonguldak´a çok yararlı bir siyasetçidir. TSO olarak biz Ali Uzun´un milletvekilliğini destekliyoruz&[#]8221; dedi.
Daha sonra söz alan Ali Uzun, Başkan Demir´e teşekkür ederek genel değerlendirmelerde bulunarak, &[#]8220;Ben öncelikle bu sıcak karşılamadan ötürü TSO Başkanı Salih Demir´e, Yönetim Kurulu üyelerine, Genel Sekreterine ve onların şahsında tüm üyelerine yürekten teşekkür ediyorum. Bir cesaret ortaya koyarak bağımsız milletvekili adayı oldum. Zonguldak´ın sorunlarını biri bize yazıp ta versin, anlatsın bizde basının karşısına geçip onları konuşalım türünde siyasetçi değiliz. Geçmişten bugüne Zonguldak ile içi içe olmuş, kopmamış ve bu şehri yaşayan bir insanım ben&[#]8221; diye konuştu.
&[#]8220;MADENCİLİKVE DEMİRÇELİK BÖLGEMİZİN EN ÖNEMLİ GERÇEĞİDİR&[#]8221;
Zonguldak´ın en önemli gerçeğinin madencilik ve demir çelik olduğunu belirten Uzun, &[#]8220;Hatta Bartın ve Karabük ile bölgemizin gerçeği budur. Bu bölgede bu madenler var oldukça, iki yanında iki dev demir çelik tesisleri oldukça, politikalarımızı bu iki ana sektörün sorunları üzerinde yoğunlaştırmalı ve bu sektörlerin büyümesi için çabalamalıyız. Ankara Merkezli politikaların yöremiz gerçekleri örtüşmediği çok noktalar var. Zonguldak çok dikkatli olmalıdır. Tarımsal Kalkınma, Hayvancılık, Turizm ve diğer alternatif sektörlerde yaygınlaştırılmalıdır ama var olan gerçeklerimiz ihmal edemeyiz. Madencilik ve demir çelik sektörünün ihtiyaçları ve gelişmesini doğru şekilde desteklemeliyiz&[#]8221; dedi.
&[#]8220;ÇATES HEMEN DÖRTLÜ GRUPTAN ÇIKARILMALIDIR&[#]8221;
ÇATES değerlendirmesinde de bulunan Uzun şöyle konuştu:
&[#]8220;Bu noktada ÇATES hem kamu hem özel sektör madenciliği için çok önemlidir. Bunu hemen dörtlü gruptan çıkarıp, Zonguldaklı iş adamlarımıza ve sanayicilerimize arzı sağlanmalıdır. Bu hemen seçimden önce yapılmalıdır. Uzun zamandır bu konu gündemde idi. Bugün seçime sıkıştırılmış olması doğru değildir.&[#]8221;
&[#]8220;FİLYOS PROJESİ ÖNEMLİDİR&[#]8221;
Filyos projesinin hangi dönemde hangi aşamada gündeme gelirse gelsin önemli olduğunu belirten Ali Uzun, &[#]8220;Bu proje tek başına hiçbir siyasi partinin değildir.Bu proje bölgenin hatta Türkiye´nin projesidir. Uzun vadeli projedir. Ama bu proje detayları ile önceden Zonguldak tarafından tartışılabilmelidir. Zonguldak´taki işsizliğe etkisi ne olacak, yoksa dışarıdan insan gelmesine sebep olacak, bizim işsizlerimizin buradaki istihdam talebine göre eğitimi ve hazırlanması, çevre boyutu ile çok geniş tartışılması gerekir. Ben bu projenin her zaman yanında olacağım&[#]8221; dedi.
&[#]8220;BAĞIMISIZ KALACAĞIM&[#]8221;
Zonguldak´ın halinden memnun olmadığını kaydeden Uzun, &[#]8220;Hizmet almada diğer illere göre gerideyiz. Aday profilinde Zonguldak´ı ve bölgeyi tanıyan, şehrin tamamına hitap edebilecek olan, seçimden sonrada yanında görebileceği adayları daha çok destekliyor. Bunu da tepkisi ile ortaya kayacağını görüyorum. 12 Haziran Zonguldak´ın konuşulduğu gün olacak. Zonguldak´tan bağımsız milletvekili demek, iktidar partisi milletvekili gücünü taşımak demektir. Yeni hükümette hangi parti iktidar olursa olsun, ilimizin ve ülkemizin lehine olan projelere destek olurum. Ama ilimize zarar getirecek her kararın karşısında Zonguldak adına meclis kürsüsünü kullanırım. Ankara´nın dikkatini, Türkiye´nin dikkatini Zonguldak´a çekeceğiz. Zonguldak ne istiyor diye sorulacak. Açık ifade ediyorum. Buradan alacağım güç ile Zonguldak´a çok güzel hizmetler vereceğim. Şu ana kadarki ilgi için halkımıza teşekkür ediyorum. Büyük bir destek var. Köylerden ilçelerden merkezden inanılmaz bir destek var. Beni yalnız bırakmadılar. Bende Zonguldak´ı geçmişte olduğu gibi yalnız bırakmayacağım&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi