Zonguldak Belediyesi´nin savaş karşıtı gerçekleştirmiş olduğu etkinlikte Tiyatro DİVA ekibi tarafından "Savaş Düşlerimi Çaldı" isimli tiyatro eseri ilköğretim öğrencilerine ücretsiz olarak sergilendi.


Bugün Yayla Sineması´nda dört matine halinde gösterime sunulan Tiyatro oyunu, Fener ilköğretim ve Yayla ilköğretim öğrencileri tarafından büyük bir beğeniyle izlendi. Bugün1200 öğrencinin izlemiş olduğu tiyatro oyunu Çarşamba ve Perşembe günü de Bahçelievler ve Zonguldak ilköğretim okulu öğrencilerine ücretsiz olarak gösterime sunulacak.


Üç günde 3 bin öğrencinin ücretsiz olarak izleyebileceği "Savaş Düşlerimi Çaldı" adlı tiyatro eseri çocuklara her gece göreceği güzel düşler armağan etmeyi hedefleyen düşler dünyası sirkinin kendisini Filistin´deki savaşın ortasında bulmasıyla başlar.



Oyuna sonradan katılan ve savaşın düşlerini çaldığı çocuk, düşman askerlerinin elinden kaçmaya çalışırken düşler dünyası sirkiyle tanışır.


Sirkin kahramanları kendilerini tehlikeye atarak küçük kız çocuğunu kurtarırlar .Daha sonra kendileriyle birlikte ülkelerine gelmesini isterler. Fakat küçük kız çocuğu gitmek istemez. Çünkü Filistin onun ülkesidir. Annesi, babası ve sevdiklerini bulup, onların yanında kalmak ister. Sirkin kahramanları çaresiz bir şekilde düşler dünyası sirkini toplarlar.Tam geri dönecekleri esnada sirk sahnenin ortasında dağılıverir. O an anlarlar ki savaş onlarında düşlerini çalmıştır.


Uzun yıllar unutulmayacak bir eser izleyen öğrenci ve öğretmenler oyun sonunda oyuncuları uzun süre alkış yağmuruna tuttular.


Bazı öğrenciler de minik yüreklerinden çıkan duyguları pankart haline getirerek savaşa olan tepkilerini dile getirdiler. Açtıkları pankart arkadaşları tarafından alkışla desteklendi. Gösteri sonrası duygularını aldığımız öğretmen ve öğrenciler kendilerine bu imkanı sağlayan ve bu anlamlı organizasyona ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Secaattin Gonca´ya teşekkürlerini ilettiler.


Belediye kültür müdürü Abdullah Bakır´da yapmış olduğu açıklamasında, bu tür organizasyonların sıklıkla devam edeceğini belirtti; "Belediye Kültür Müdürlüğü olarak gerçekleştirmiş olduğumuz her etkinlikte belediye başkanımızın desteğini her zaman arkamızda hissettik ve hissetmeye de devam ediyoruz. Kendisine sizlerin huzurunda minnetlerimi sunuyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi