CHP&[#]8217;de seçim komitesi belli oldu. Komite, İl Başkanı Tümer Peker, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP dördüncü sıra adayı Erol Sarıal, Prof. Dr. Mehmet Haberal&[#]8217;ın kardeşi Ali Haberal, CHP 5&[#]8217;inci sıra milletvekili adayı Avukat Ünal Demirtaş&[#]8217;tan oluşuyor.


İşin en ilginç tarafı ise Milletvekili Adayları Ali İhsan Köktürk, Erol Sarıal ve Ünal Demirtaş&[#]8217;ın komitede olması. Seçim komitesi, çalışmaları koordine eder. Adaylar ise çalışır. CHP&[#]8217;de milletvekili adayları hem koordinasyon yapacak, hem de çalışacak.


Bu arada Harun Akın başta olmak üzere milletvekili aday adaylarının komiteye alınmaması da tartışma konusu oldu. Milletvekili adayları yerine, aday adayları seçim komitesinde görev alsaydı daha başarılı olunmaz mıydı?

Harun Akın´a komitede görev alması teklif edilmişti. Akın bu teklifi kabul etmişti. Şimdi yeni bir komite ortaya çıktı. Harun Akın ve diğer aday adayları bu seçimde CHP´ye çalışacaklar mı?

CHP yönetimleri üzerinde etkisi hala hissedilen Ali Koçal&[#]8217;ın bazı aday adaylarını seçim çalışmalarına katmamak için elinden geleni yaptığı konuşuluyor. Bakalım bu işin sonu nereye varacak. CHP, elindeki iki milletvekilliği oyunu tutabilecek mi?

Editör: Pusula Gazetesi