DSP Kozlu Belediye Başkan Adayı ve önceki Belediye Başkanı Ali Bektaş Kozlu&8217;nun daha iyi yönetilmeye ihtiyacı olduğunu belirterek; &8220;Vatandaşlarımıza güveniyorum. Son seçimlerde oyumu yüzde 30 arttırarak kaybettim. Amacım rakipleri küçümseyerek seçim kazanmak değil. Bana duyulan güven karşısında kimseyi ayırt etmeden Kozlu&8217;ya hak ettiği hizmeti götürmek&8221; dedi.



Çekişmeli bir seçim Beklenen Kozlu Beldesi&8217;nde adaylar seçim çalışmalarına hız verdiler. Önceki dönem Belediye Başkanı Ali Bektaş&8217;ta bunlardan biri. CHP&8217;de yaşanan parti içi tartışmaların ardından DSP&8217;den aday olan Bektaş seçimin en iddialı isimlerinden. Son yerel seçimlerde oyunu yüzde 30 civarında arttırmasına karşın seçimi kaybeden Bektaş beş senelik aradan sonra yeniden halktan destek istiyor.


Çalışmalarını günlerdir mahallelerde devam ettiren Bektaş vatandaşlardan gördüğü ilgi karşısında memnun.


Seçimle ilgili soruları yanıtlayan Bektaş, Kozlu&8217;da zor bir seçime girildiğini belirterek çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi;


&8220;Benim CHP&8217;den ya da DSP&8217;den aday olmamla ilgili tartışmaları geride kaldı. Onların tartışmasını ve takdirini kamuoyu zaten yapacaktır. Önemli olan bundan sonrası. Ali Bektaş olarak ben ve DSP&8217;li yönetici arkadaşlarımız bu seçimin önemini halkımıza anlatmaya çalışıyoruz. Ben Belediye Başkanlığı&8217;nı kaybettiğimde bile halkın desteğinin yüzde 30 civarında arttığını gördük. Bu beni çok mutlu etti. Bu tablo beni çok duygulandırdı. Bu yüzden yeniden seçime girdim. Biz en son söylenecek lafımızı en başta söyledik. Kimseyi kırıp dökme amacında olmadık. Bizim için önce insan sonra siyaset gelir. Siyaset uğruna insanların kalbini kıracaksak, haksızlık yapacaksak bırakın olmasın öyle siyaset. İnsanlar zor şartlar altında yaşıyor. Durum böyleyken kaldırım yapmak yol yapmak yeterli olmaz. İnsanların 24 saat yanında olabilmek gerekiyor. İnsanımız zorda kaldığında yanında güvenebileceği birini arıyor. Önemli olan o detayları görebilmek. Adamına göre muamele bize göre değil. Benim çalışma felsefemde böyle bir şey yok. Biz düşkünün, zor durumda kalan insanın yanında olamayacaksak o zaman neden aday oluyoruz ki. Ben içtenlikle bir şey söyleyeyim. Biz seçimi kazanıp yanlışlar yapacaksak, harama, hileye hurdaya bulaşacaksak Allah bize öylesini nasip etmesin. O zaman bende istemem. Zonguldak&8217;ın sorunları var. Kozlu&8217;nun sorunları var. Kozlu&8217;nun sorunlarını Zonguldak&8217;tan ayrı tutamayız. Mahalle yolu, kaldırım düzenlemesinin ötesinde Belediyenin şefkatini ve güvenini paylaşacak bir yönetim sergileme mücadelesi vereceğim. Bunları yaparken sen şucusun, sen bucusun diye ayır etmedik bundan sonra da etmeyeceğiz. Kişilerin çıkarları değil toplumun ve Kozlu&8217;nun çıkarlarını baz almak ve herkesin hakkını korumak zorundayız. Ben bunu yaptığıma ve daha iyisini yapacağıma inanıyorum. Halkımızdan da bana duydukları güvenin karşılığında her noktaya hizmet götüreceğim. Bunlar çok şeyler değil. Kadınlarımızın, analarımızın, işsizlerimizin ciddi sorunları var. Bunları hesaba katan toplumsal projeler geliştiren bir yönetim sergileyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Biz Kozlu&8217;yu karşılıksız sevdik. Her zaman insanlarımızın yakındayım&8221;.

Editör: Pusula Gazetesi