Ziyarete; GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun ile GMİS´in şube başkan ve yöneticileri de katıldı. Madencilere hitaben konuşan GMİS Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan, &[#]8220;Türkiye Taşkömürü Kurumu, Türkiye´nin en büyük kurumlarından biridir. Yani KİT´lerde son bir-iki arasında kalan nadide kuruluşlarından biridir. Amasra Müessesesi olarak biz de bu kurumun bugün küçültülmüş de olsa geçmişte çok büyük müesseselerinden biriyiz. Biz, Türkiye işçi sınıfının her zaman önderi ve lideri olduk bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Onun için Amasra´da birlik ve beraberliğe, diri olmaya dünden, daha fazla çok ihtiyacımız var&[#]8221; dedi.
GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, genel kurul süreci, toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, TTK´nın ve çalışanların sorunlarının çözümü konusunda attıkları adımları ve genel seçim sürecinde siyasetçilerden beklentilerini anlattı. 9. Olağan Genel Kurul sürecinin sağduyu ve demokratik bir ortamda tamamlanmasını sağladıkları için maden işçilerine teşekkür eden GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, &[#]8220;Emek mücadelesini, ekmek mücadelesini yılmadan, omuz omuza sürdüreceğiz. Seçimler bir görevlendirmedir. Biz bir aileyiz. Ailemizin içinde bazı arkadaşlarımız görev değiştirdi, bazıları ise görevlerini sürdürüyor. Ama aslolan işyerlerinin yaşatılması mücadelesidir. Yönetim kurulu arkadaşlarımız ve teşkilatımız bu konunun bilincindedir. Bir mücadele verilmesi gerekiyorsa biz taşın altına elimizi değil kellemizi koymaya hazırız. Biz, maden işçisinin bizlere verdiği sorumluluğun farkındayız. Zor bir süreçte zor bir görevi üstlendiğimizin de farkındayız. Biz madenciler, emekçiler olarak daha fazla üretmek istiyoruz. Kurumun işçi açıklarının giderilmesini, üretim zincirindeki aksaklıkların giderilmesini istiyoruz. TTK´nın geçmişte olduğu gibi ülkemiz ekonomisine daha fazla katkı vermesi için her türlü mücadeleyi birlikte yapacağız. Sizlerden de mücadeleye hazır olmanızı istiyoruz&[#]8221; diye konuştu.
Toplu sözleşme görüşmeleri hakkında da bilgi veren Alabaş, TTK 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde 82 maddeden 52´si üzerinde anlaşmaya varıldığını, görüşmelere 4 Mayıs 2011 tarihinde Ankara´da devam edileceğini söyledi. GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, &[#]8220;Geçtiğimiz salı günü Ankara´da bir dizi görüşmeler yaptık. Kamu-İş ve Türk-İş nezdinde başta 2006 ve 2009 yıllarında işe giren arkadaşlarımız olmak üzere düşük ücretlerle ilgili sorunları, daimi çalışmayla ilgili taleplerimizi aktardık ve çözümünü istedik. Kurumun ve sizlerin sorunlarının çözümü için bakanlık nezdinde de girişimlerimizi sürdüreceğiz&[#]8221; dedi. Siyasetçilere de seslenen Alabaş şöyle konuştu:
&[#]8220;Bir genel seçim sürecindeyiz. Biz adaylardan kurumun daha çok üretmesi, ülkemiz ekonomisine daha fazla katkı sağlaması ve çalışanların sorunlarının çözümü için somut çözüm önerileri ve somut projeler üretmelerini istedik. Bize gelerek bu projelerini ve somut çözüm önerilerini anlatmalarını bekliyoruz. Bunun dışında biz onları sadece dinleriz ama destek vermeyiz.&[#]8221;
Sorunların masa başında çözülmesinden yana olduklarını vurgulayan Alabaş, &[#]8220;Biz sorunların çözümünü masa başında istiyorsak bu çözüm olmazsa meydanlara inmeyeceğimiz anlamına gelmez. Bunu göstermek için 1 Mayıs´ta Bartın´da Havuz başında, Zonguldak´ta Madenci Anıtı´ndayız&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi