MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, milletvekili adayları İlhami Yılmaz, Oğuz Turhan, Semih Çolak ve Ahmet Tunç Yavuztürk´ün yanı sıra parti yöneticileriyle Alaborina Restoran´da gazetecilerle bir araya geldi.


Sürekli samimiyet vurgusu yapan İlhami Yılmaz buluşmanın bir basın toplantısından öte sohbet ve karşılıklı fikir alış verişi toplantısı şeklinde devam etmesini istedi.


Yılmaz, yaptığı konuşmada, insanların bulunduğu yerlerde dostluklar edinmesi gerektiğine inandığını, milli hassasiyetler doğrultusunda birlik ve beraberliği tesis etmeyi amaçladıklarını söyledi.


MHP´nin fikir hareketi olduğunu, terör olaylarına karşı politika üretmesiyle siyasi başarısının ölçülemeyeceğini anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:


İnsanların bulundukları yerlerde ilk önce dost edinmesi gerekiyor. Dostluk ve arkadaşlıkların temeli oluşturulabilirse insanların birbirine yanlış yapmasının önü kapanmış oluyor. Arkadaşlarım beni yanlış yönlendirirse bende ilk düğmeyi yanlış iliklemiş olurum. Sonraki bütün düğmelerde yanlış gider. Benim karşıma diğer partilerin adaylarını karşıma çıkan Zonguldak farkı fark etsin. Ama ilerisi için şöyle yapacağım gibi sözler zaman içerisinde göstereceğimiz şeylerdir. Her şeyden evvel ben basın mensuplarıyla dost, ağabey, kardeş konumuna gelmek istiyorum. Yarın ne olur bilemeyiz. Hayata zorluklarla bakarsak zor zamanda uzatılacak el bulunması gerekir. Onun için burada işler tersinde olursa Ankara&[#]8217;da her zaman gelebileceğiniz, çalabileceğiniz bir kapı olacağım. Bunu her iki türlü olduğunda da herkes görecek. Biz Yunus gönüllüyüz. Kendi insanımıza karşı hep böyle hareket edeceğiz. Zonguldak milliyet hassasiyetleri olan insanların yaşadığı bir yerdir. Bu hassasiyeti göstermemiz gerekiyor.


Evvela görevimiz, kardeşliği birliği sağlamak. Milliyetçi Hareket Partisi bir fikir hareketidir. Bu ülkeye binlerce imanlı gençler yetiştiren bir hareketin adıdır. Milli hareketin fikri yapısı da sonsuza kadar devam eder.


Öncelikleri sıraya koyacağız ve problemleri çözmeye başlayacağız. Doğru yerde doğru zamanda bulunmalıyız. Ama ben dost istiyorum ve elimiz uzatıyorum. Yarın buradan gittiğimiz zaman buraya geldiğimde, kapısını düşünmeden çalabileceğim dostlar istiyorum. Herkesten bunu istiyorum ve yüreğimle konuşuyorum.


İlk başlarda yerli yabancı adaylar diye yazılar yazıldı. Ama ben buranın has adamıyım. O kendisini Zonguldaklıyım zannedenlerden daha çok Zonguldaklıyım. Her şeyden evvel ben bir Türk milliyetçisiyim. O laflar bana siyaseten söylenmiş ve insanların kafasını bulandırmak için söylenmiş sözlerdir. Ben Karabüklüyüm. Daha eskiye gittiğin zaman Çerkeşli Ahmet&[#]8217;in oğluyum. Dolayısıyla ben her tarafı sarmış durumdayım. Dolayısıyla siyasi hesaplara göre insanların kafasını bulundurmaya çalışanlara hizmet etmekten ziyade insanların önünü açacak şekilde yön çizmekte fayda vardır&[#]8221;



Zonguldak &[#]8211; Bartın - Karabük birlikte hareket etmek zorunda



Karabük Milletvekilliği yaptığı dönemde de Zonguldak&[#]8217;ın eski bir ilçesinin Milletvekili olduğunu unutmadığını ve her alanda kalkınma için Zonguldak - Bartın- Karabük&[#]8217;ün birlikte hareket etmesi gerektiğini savunduğunu belirten Yılmaz şunları söyledi; &[#]8220;Bu zamana kadar siyasette rol alan insanlar sap ile samanı karıştırmışlar ve sonuç alınamamış. TTK, şu, bu bunlar amiyane laflardır. Buraları hiç bilmeyen bir insanı buraya getirsen, &[#]8216;buranın ulaşım sorunu, hava kirliliği var. Yerin altından nasıl kömür çıkartılır. Bu işe bir bakmak lazım&[#]8217; der. İlk başta da dediğim gibi ilk düğmeyi yanlış iliklememek lazım. Doğrudan yola çıkarsak ileriye taşımak mümkün. Benim Karabük milletvekilliği yaptığım dönemin içinde Zonguldak&[#]8217;ı dışarıda diye hiç düşünmedim. Bu bölgenin milletvekili olduğun zaman Bartın&[#]8217;ı Zonguldak&[#]8217;ı dışarıda düşünmen mümkün değil. Buraya bir şey yapacaksak üçünü de sacayağı olarak düşünmeliyiz. Ben doğru bildiğim şeyi söylemek durumundayım.&[#]8221; dedi.



Benim avantajım çok



İlhami Yılmaz yöneltilen bir soruya karşılık olarak; &[#]8220;Benim için her şey avantajdır. Dezavantajı bile avantaja çeviremiyorsanız hiçbir şeyin önemi yoktur. İnsanları tanımak, sohbet etmek bile avantajdır. Dolayısıyla işe olumsuzlukla bakmamak gerekir. Ben imanı kendine göre sağlam olan bir insanım. Umutsuzluk benim imanımın içinde yok. Umutsuzluğun sonu da intihardır. Milliyetçi Hareket Partisi&[#]8217;nde ben jokerim ve nereye gideceğim belli olmaz. Ben gönüldaşlarımın da bana her zaman destek olacaklarına inanıyorum&[#]8221; yanıtını verdi.



Turhan, Çolak ve Yavuztürk


kendilerini tanıttılar



MHP adaylarının basınla buluştuğu basın toplantısında diğer adaylar da düşüncelerini ifade ederek sorulara yanıt verdiler.


Beşinci sıra adayı Tunç Yavuztürk yaptığı konuşmasında; &[#]8220;Ben Zonguldak&[#]8217;ta doğdum ve Zonguldak&[#]8217;ın yabancısı değilim. Milli Savunma Eski Bakanı Zeki Yavuztürk&[#]8217;ün oğluyum. Veysel Atasoy&[#]8217;un da kuzeniyim. Herkesin bildiği gibi Zonguldak&[#]8217;ımıza Veysel Atasoy&[#]8217;dan sonra hiçbir icraat yapılmamıştır. Biz Türkiye&[#]8217;nin sorunları için yola çıktığımızdan Zonguldak&[#]8217;ın sorunlarını da bir görev olarak biliyorum&[#]8221; dedi.


Üçüncü sıra adayı Semih Çolak ise; &[#]8220;Diğer aday arkadaşlarımla birlikte Zonguldak ve ilçelerindeki sorunları çözmek için talip oldum. Uzun yıllardır bankacılık yaptığım için siyasete girememiştim. Ama bankacılık hayatıma son vererek siyasette aktif görev aldım. İyi bir ülkücü olarak bu görevi en iyi şekilde yapacağıma inanıyorum. Bölgemizin sorunlarını burada yaşayan birisi olarak çok iyi biliyorum. 12 Haziran&[#]8217;a kadar siyasetin kalitesini, seviyesini koruyarak, Zonguldak için yola çıktığımızı sürekli vurgulayarak başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız. Zonguldak&[#]8217;ta birinci parti çıkmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Zonguldak halkından Milliyetçi Hareket Partisini desteklemelerini rica ediyorum. Tek başımıza iktidar olarak, iktidarın nasıl olduğunu, sorunların nasıl çözüleceğini, Zonguldak&[#]8217;ın 81 vilayetten nasıl geri kaldığını ve öne geçeceğini göstereceğiz. Başaracağımıza inanıyorum&[#]8221; sözleriyle dikkat çekti.


İkinci sıra adayı Oğuz Turhan yaptığı konuşmada; &[#]8220;1977 Zonguldak doğumluyum. 10 yıl devlet planlama teşkilatında görev yaptıktan sonra edindiğim tecrübelerle 12 Haziran seçimlerinde aday olabilmek için istifa ettim. Partimizde teveccüh göstererek 2. sıradan aday yaptı. Parti olarak Türkiye&[#]8217;nin sorunlarını biliyoruz. Milletvekili adayı arkadaşlarımla da Zonguldak&[#]8217;ın sorunlarını biliyoruz. Zonguldak sorunlarına çözebilme adına kafa da yorduk. Zonguldak coğrafi açıdan baktığımızda biraz zor bir bölge ve yapacağımız şeyler kısıtlı. Ama yapamayacağımız projelerle değil somut projelerle karşınıza çıkacağız&[#]8221; dedi.



Korkutan&[#]8217;dan Ali Uzun açıklaması



MHP Zonguldak İl Başkanı Korkutan, son günde adaylıktan çıkarılması üzerine Bağımsız Aday olan Ali Uzun ile ilgili soru üzerine; &[#]8220;Sayın Ali Uzun&[#]8217;un bizden aday adaylığı mevcuttu. Sayın Haberal&[#]8217;ın da CHP&[#]8217;den adaylığı söz konusu oldu ve bu evvelden ilan edildi. Listeler açıklanmadan ilan edildi. Genel merkezimiz ve bizler bu durumun uygun olmayacağını aramızda paylaşmıştık. İlhami Beyde Zonguldak&[#]8217;a yakın bir isim. Hiç yabancılık da çekmedik. Genel Merkezimizde kendisine sürpriz yapmak amacıyla söylememiş. Masaya yumruğunu vurabilen, hizmeti söke söke alabilen bir milletvekili olduğu için bizim hep sıcak baktığımız bir isimdi. Genel merkezimiz bizimle bunu paylaştığında hemen kabul ettik. Genel Merkezimizde kendisini yabancı olmadığı bir yerde gösterdi. Şuanda MHP&[#]8217;de eskisiyle yenisiyle çok büyük bir kilitlenme var. Hepimiz mücadele içerisine girdik. Bu bizi başarıya ulaştıracaktır&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi