Ak Parti Zonguldak ikinci sıra Milletvekili Adayı Ercan Candan, beraberinde Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve partililer ile birlikte Sivriler beldesinde ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Ak Parti Sivriler Belde Başkanlığı&[#]8217;nı ziyaret eden Candan&[#]8217;ı, Belde Başkanı Bayram Karaarslan karşıladı.


Karaarslan, Milletvekili Adayı Ercan Candan&[#]8217;a beldeye ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Belde Başkanlığı ziyaretinde konuşan Candan ise, &[#]8220;Bu sıcak karşılama için teşekkür ediyorum. Sivriler çok güzel bir yerde. Temiz havada yaşıyorsunuz. Ama buranın bir problemi de var. Bu problemleri çözebilmek için elimizden geleni yapacağız. Sizleri tanımaktan mutlu oldum. Burayı gerçekten sevdim, inşallah burası benim beldem olacak&[#]8221; şeklinde konuştu.


Ardından Sivriler Belediye Başkanı Selim Gören&[#]8217;i makamında ziyaret eden Candan&[#]8217;a, İl Genel Meclisi Üyesi Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Koca da eşlik etti. Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Selim Gören ise: &[#]8220;Kendisi çok başarılı bir hocamızdır. Onu, inşallah 2-3 dönem bu işlerin devamı için TBMM&[#]8217;ye göndermeyi düşünüyoruz. Beldenin nüfusu göç veriyor. Beldenin sorunlarını sizlere aktarmak istiyorum. 7 kilometreye yakın stabilize yol var. Bu yolun acilen yapmak istiyoruz. Gelişmişlik endeksi diye bir şey çıkardılar. Doğu&[#]8217;daki beldeler bizden iki misli para alıyor. BELDES&[#]8217;in devam etmesini istiyoruz. Belediyelerimize sahip çıkacağınıza inanıyoruz. İş göçünü durduramıyoruz. 18-24 yaş arasındaki gençlerimiz Bursa, İstanbul gibi büyük şehirlere göç ediyorlar. Destekleyici fonlar bulup iş göçlerini durdurabiliriz&[#]8221; dedi.


Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman: &[#]8220;Seçim gezilerimize başladık. Birlikte beldedeki esnaf arkadaşlarımızı ziyaret edeceğiz. Seçim gezilerinin ardından Ak Parti inşallah yine iktidar olacak. Her beldemizin bir takım sorunları var. Biz bu sorunlar için elimizden geldiğince çözmeye çalışacağız. Seçimden sonra birazcık ilgilenerek sorunlara çözüm bulacağız&[#]8221; şeklinde konuştu.


İl Genel Meclis Üyesi Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Koca ise, Sivriler Belediye Başkanı Selim Gören&[#]8217;e sürpriz yaptı. Koca, beldeye Arıcılık Meslek Yüksekokulu getirmek için girişimde bulunacağını söyledi. 7 kilometrelik stabilize yolun yapılması için de ilk İl Genel Meclisi toplantısında önerge sunacağını ifade eden Koca, &[#]8220;Sorunlar var. Yolların genişletilmesi gereken yerler olduğunu söyledi. Bu konuda ilk toplantıda önerge vereceğim. Ben 2 sene önce Kozlu belediye başkan aday adayıydım. Ancak olmadı. İl Genel Meclis Üyesi oldum. Ercan Candan ile de anlaşabileceğimiz ve daha güzel hizmetler yapabileceğimizi tahmin ediyorum. Selim başkana da sürpriz yapmak istiyorum. Beldeye Arıcılık Meslek Yüksekokulu verilmesi ile ilgili teşebbüste bulunmak istiyoruz. Böyle bir teklifte bulunuyorum&[#]8221; dedi.


Belediye Başkanı Selim Gören ise &[#]8220;Yarın gelin biz belediyeyi boşaltırız, yeter ki beldeye meslek yüksek okulu gelsin&[#]8221; dedi.


Ak Parti heyeti ardından Zonguldak Müftülüğü´nün düzenlediği Kutlu Doğum Haftası programına katıldı. İl Müftüsü Selami Emen´in konferans verdiği programın ardından heyet, belde esnafını ziyaret etti.

Aday Ercan Candan, belde programı sonunda:, &[#]8220;Buranın derdi ile dertlenmek için yola çıktık. Vekil olduğumuz zaman bu dertler bize daha da ağır gelecektir. Bu dertler kafamızı meşgul ettiği süre içerisinde çıkış yolları aramamız lazım ve o çıkış yollarını bulacağız. Biz iddia insanı değiliz, aksiyon insanıyız. Allah bize nasip ederse aksiyonumuzu göreceksiniz&[#]8221; şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi