MHP Zonguldak milletvekili adayları Alaborina Restourant´ta gazeteciler ile toplantıda bir araya geldi. Kendilerini tanıtan milletvekili adayları daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. MHP Zonguldak 3. sıra milletvekili adaya Semih Çolak, Zonguldak´ın sıkıntılarını bildiklerini belirterek, &[#]8220;Uzun yıllardır bankacılık yapan birisi olarak siyasete girememiştim. Bankacılık hayatıma son vererek siyasette yer almaya başladım. Bölgemizin sorunlarını burada yaşayan biri olarak çok iyi biliyorum. Tersaneler sorunu, TTK, ERDEMİR´in özelleştirmesinde yaşanan sıkıntılar, Çaycuma, Devrek´in göç vermesi, artan işsizlik ve bunlara bağlı olan intihar ve diğer sorunlar, partimizin programları ve faaliyetleri ile bunları hayata geçireceğiz. Siyasetin kalitesini, düzgünlüğünü koruyarak Zonguldak´a hizmet için yola çıktığımızı vurguluyoruz&[#]8221; dedi.
MHP Zonguldak 1. sıra milletvekili adayı İlhami Yılmaz da, kendisinin Zonguldak´ın has adamı olduğunu belirterek, kendisini Zonguldak´lı zannedenlerden daha çok Zonguldak´lı olduğunu söyledi. Karabük milletvekilliği yaptığı dönemde Zonguldak´ı dışarıda görmediğini kaydeden Yılmaz, &[#]8220;Burada ona göre, buna göre değil de Zonguldak merkezli düşüncenin içinde toplanabilirsek bana samimiyetle yol göstermek adına, ben ilk düğmemi yanlış iliklersem hepsi yanlış olur. Zonguldak´a ilk girişimizi Pazar günü yaptık. Çalışmalarımıza başladık ve burada startı verdik. İlk düğmemi yanlış iliklersem, sizler beni yanlış yönlendirirse, ben ilk düğmeyi yanlış iliklemiş olurum, ondan sonraki düğmeler yanlış gider. Ben sizlerden bir arkadaş, dost Zonguldak´la ilgili hassasiyetleri olan Zonguldak´ı düşünen insanlar olarak beni arkadaşlarımı yanlış bilgilendirme yaparak, ´Bir çapraz soru sorayım da bir tuzağa düşüreyim´ anlayışıyla yanlış sözler olmayacak şeylerin söylenmesine fırsat vermemenizi istiyorum. Her söze benim söylenecek sözüm vardır. Benim karşıma yapabiliyorsanız, diğer partilerin adaylarını tabi ki herkesin konumuna göre benim karşıma çıkarın Zonguldak farkı fark etsin. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. İletişim araçları ileri derecede, telefon diye bir şey var birkaç yere telefon ederseniz, bendeki enerjiyi hepiniz göreceksiniz. Buradaki konuşmada ifade ettim. Biz yunus gönüllüyüz, ellimizden geldiği ölçüde Yunus gönüllü olmaya çalışacağız. Şehre girişimizde söyledik, ´Habur´a inat Türk bayraklarıyla giriyoruz´ dedik. Onlara karşı da Yavuz ruhluyuz o ayrı. Biz kendi insanlarımıza Yunus gönüllü hareket edeceğiz, onlara karşı Yavuz ruhla hareket edeceğiz. Dünyanın şartları değişiyor. Ben buranın has adamıyım. O kendisini ´Zonguldaklıyım´ zannedenlerden daha çok Zonguldaklıyım. Ben bir Türk milliyetçisiyim. O laflar bana siyaseten söylenmiş, sade ve sadece insanların kafasını bulandırmak için söylenmiş sözlerdir. Ben Karabüklüyüm. Karabük´ün Ovacık ilçesindenim. Daha eskiyi gittiğinde Çerkeş´li Ahmet´in oğluyum&[#]8221; diye konuştu.
Bugüne kadar siyasi rol alan insanların, sapla samanı karıştırdıklarını belirten Yılmaz, &[#]8220;Onun için sonuç alamamışlar. İkisinin arasındaki farkı tespit edeceksin. İlk düğmeyi yanlış iliklememek doğrudan yola çıkarsak, onu ileriye taşımak mümkün. Benim Karabük milletvekilliği yaptığım dönem içinde ben Zonguldak´ı dışarıda hiç düşünmedim. Ben buranın milletvekili olduğumuz zaman Karabük´ü de Bartın´ı da dışarıda dışarı da düşünme şansım yok. Buraya bir şey yapacaksak, üçünü de bir olarak düşünmeliyiz. Bunu böyle söylüyorum, ama başkaları da başka şeyler çıkarabilir. Ama ben doğru bildiğim şeyi söylemek zorundayım. ´Haksızlık karşısında susan biri şeytandır´ sözüyle birlikte ´İnandığı şeyleri söylemeyen insanda bence dinli şeytandır. Büyük Zonguldak projesi dediğimiz olayı Batı Karadeniz´i hatta bunun içine Düzce´yi de alacağız, Bolu´yu da alacağız. Dezavantajı avantaja çeviremiyorsanız zaten hiçbir şeyin önemi yok. Siyaset bir strateji meselesidir&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi