Ak Parti teşkilatı 48 gün kalan genel seçimler için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


Cumartesi günü Kutlubeydemirci, Ahmetpaşa ve Tuzcular Köylerini ziyaret eden Ak Parti teşkilatı 8,5 yılda yapılan icraatlar ve çalışmalar hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Kalay köy ziyaretlerinde düğüne de katılarak gelinle damadı tebrik edip mutluluklar diledi. Sohbet havasında gerçekleşen ziyaretlerde vatandaşların Kalay&8217;a ilgi gösterdi. Yapılan ziyaretlerde Ak Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, İl Genel Meclisi Üyesi Recep Kantarcıoğlu, İl Genel Meclisi Üyesi Kenan Dursun, Ak Parti eski İl Başkanı Ayhan Sütlü, işadamı Muzaffer Yelkenci, gençlik kolları üyeleri ve çok sayıda teşkilat mensubu hazır bulundu.



2002 öncesini unutmamak lazım


Yapılan ziyaretlerde konuşan Ak Parti Milletvekili adayı Seyfettin Kalay, &8220;Vatandaşlarımız bizi eğer iki milletvekili olarak Ankara&8217;ya gönderirlerse, biz orada Bartın&8217;ın sesini daha gür çıkarmak için, hizmetleri memleketimize daha iyi yansıtabilmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız. Daha da güzel hizmetler bizi bekliyor. Amacımız doğup büyüdüğümüz memleketimize hizmet etmek. Vatandaşlarımız takdir ederse hizmet etmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz&8221; dedi. Kalay, &8220;Ak Parti 8,5 yıldır iktidarda ve bunu devam ettiriyor. 2002 yılında devraldığı iktidarı halkın desteği ile Türkiye&8217;de çok ciddi hizmetlere vesile oldu. Köy köy, belde belde çok güzel eserler vererek hizmetlerini devam ettirdi ve her seçimde halkın takdiri ile iktidar oldu. Sayın Başbakanımız ülkemizi demokratikleşme yolunda, özgürlükler alanında ve yaptığı hizmetler noktasında gerçekten yarışır bir noktaya getirdi. Ak Parti&8217;nin 2002&8217;de nasıl bir ülke aldığını hatırlamak lazım. O dönemde daha önceki koalisyon hükümetinden 5 yıllığına iktidar olarak verdiği görevi koalisyon hükümeti olağan üstü bir durumda devraldı&8221; diye konuştu.



Ülkemiz çalkalanıyordu


Milletvekili adayı Seyfettin Kalay, &8220;Kendi aralarında anlaşamayan, devamlı gerginliklerin olduğu, her gün terör şehitlerin verildiği o zamanların hükümetini hepimiz hatırlıyoruz. Tabi ki, ülkede ekonomik krizin yanında yatırım yapmaya mecali olmayan bir görüntü vardı. Gecelik faiz oranları yüzde 7 binlerde dolaşıyordu. Tabi şu anda bu tür şeyleri hatırlamak bile istemiyoruz ama o dönemlerde ülkemiz her gün kaostan kaosa çalkalanıyordu ve ülkemiz o dönemde başbakanın sağlığına endeksli bir gündem yaşıyordu. Biz her akşam haberlerde izliyorduk. Başbakan kaldığı hastanenin penceresinden elini salladı mı sallamadı mı, sağlık durumu iyi mi kötü mü diye haberler yapılıyordu&8221; şeklinde konuştu.



Köylerimizde yol yoktu


Seyfettin Kalay &8220;Tabi böyle bir Türkiye tablosunun yanında Bartın&8217;ı düşünecek olursak, Bartın&8217;da da köylerimizin çoğu yolları stabilize vaziyette hatta yok denilebilecek vaziyetteyken Ak Parti hükümeti devraldı. Onun dışında ildeki yatırımlara bakacak olursak Bartın Devlet Hastanesi, Kültür Sarayı binası gibi yapılar ödenek yokluğundan dolayı, müteahhitleri terk edip gitmişler, işi tasfiye etmişler. Hükümet Konağı binamız da aynı şekilde ki bu binalar bizim dönemimizde yapılmaya başladı. 1985 yılından bu yana ödenek olmadığından kazma vurulamayan bu binalar bizim dönemimizde yapıldı. Ak Partimiz ilimizde hem köylere hizmet noktasında hem de ilimize yatırım noktasında sıfırı tüketmiş bir yapı devraldı&8221; diye konuştu.



Hükümetimiz köylülerimizin hizmetkârı oldu


Kalay &8220;Hükümetimiz tabi halkımızın verdiği destekle, vatandaştan aldığı güçle burada hizmetlerini belli bir planlama dahilinde gerçekleştirerek, ondan sonraki dönemlerde artan bir takdir ve destekle oy oranını arttırarak bugünlere kadar gelmiştir. Hem ülkemiz hem Bartın&8217;ımız genel manada şantiyeye döndü. İş yapılmayan, duble yollar yapılmayan il, ilçe yok gibi. Bilindiği gibi Bartın&8217;da 60 kilometre duble yol bizim dönemimizde yapıldı. Hep derler köylü milletin efendisidir ama köylü vatandaşımıza hizmet götürmemişlerdir. Bizim hükümetimiz zamanında köylü vatandaşlarımız için çok şey yapıldı. Ak Parti köylü milletin efendisidir sözünün gereğini yerine getirdi, köylülerimizin hizmetkârı oldu&8221; ifadesini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi