Recai Birgün, Ergenekon tutuklu sanığı Haberal´ın merhum Bülent Ecevit´in seçim bölgesi Zonguldak´tan aday gösterilmesine sert tepki verdi. Ecevit´in Haberal´ın sahibi olduğu Başkent Hastanesi´nde sağlığıyla ilgili yaşadığı olaylara dikkat çeken Birgün, "Böyle bir dönemde CHP´nin Haberal´ı Zonguldak´tan aday göstermesi Ecevit´in kemiklerini sızlattı." dedi.





Ergenekon sanıklarını Meclis´e taşımak isteyen CHP´de sürpriz yaşanmadı. Anamuhalefet partisi Ergenekon´dan tutuklu Mustafa Balbay´ı İzmir´den, Mehmet Haberal´ı da Zonguldak´tan birinci sıraya yerleştirdi. Davanın tutuksuz sanığı Sinan Aygün de Ankara´dan aday gösterildi. Bu durum, kamuoyunda şaşkınlıkla karşılanırken, Haberal´ın, DSP lideri Bülent Ecevit´in seçim bölgesinden aday yapılması tepkiyle karşılandı. Buna en büyük tepki, yıllarca Ecevit´in korumalığını yapan İzmir Bağımsız Milletvekili Recai Birgün´den geldi. Ecevit´in sağlığı ile ilgili Haberal´ın sahibi olduğu Başkent Hastanesi´nde yaşananlar konusunda ciddi kuşkuları olduğunu ve bunun Ergenekon iddianamesinde belgeleri ile de sabit olduğunu hatırlatan Birgün, "Böyle bir dönemde CHP´nin Haberal´ı aday göstermesi bir tezat, Zonguldak´tan aday göstermesi ayrı bir tezat. Zonguldak halkının, gerekli cevabı vereceğini umuyorum. Ecevit´in ruhu incitildi; kemikleri sızlıyor." diye konuştu.

Ecevit´in eski koruma müdürü Birgün, toplumun, Ergenekon sanıklarının aday yapılmasına tepkili olduğunu kaydetti. "Bu şekilde kurtarma operasyonu yapılması, CHP ideolojisine ve Kılıçdaroğlu´nun yeni ortaya attığı anlayışa yakışmayan bir şey." diyen Birgün, bunun halka izahının da zor olduğunu vurguladı. Haberal´ın aday yapıldığını, üstelik Ecevit´in seçim bölgesi Zonguldak´ta 1. sıraya yerleştirildiğini duyduğunda şoke olduğunu aktaran Recai Birgün, tepkisini göstermek için Zonguldak´a gidip, olup biteni halka anlatacağını ifade etti. İzmir milletvekili, şöyle devam etti: "İlk duyduğumda şaşırdım, üzüldüm. Şu an Zonguldak´a gidip siyasi çalışmada bulunmayı düşünüyorum. Yani yaşadıklarımı anlatmayı, ne olduğunu, nelere maruz kaldığımı, ne kadar tepkili olduğumu göstermek için oraya gideceğim. Orada tanıdığımız insanlar var. Bunun yanlış olduğunu söylüyorlar. Buna tepki göstermelerini bekliyorum. Niye böyle oldu? Yaptılar, hiç olmazsa Zonguldak´tan yapmasalardı diyorlar. Bu bir çelişkidir. Sayın Ecevit´in mirasına sahip çıkmanın bittiği yer, hatta bu mirasın reddi olarak görüyorum ben bu adımı."

Editör: Pusula Gazetesi