Örgüte ilk ziyareti gerçekleştiren Av. Erol Mekik sıralama ne olursa olsun, partide bir nefer olmak mecburiyetinde olduğunu söyleyerek; &[#]8220; Halkla beraber olmaktan mutluluk duyarım. Çaycuma benim memleketimdir ve başımın tacıdır. Çaycuma ilçe örgütünün her zaman emrindeyim. Önümüzdeki seçimlere çok ciddi hazırlanmak zorundayız. Zonguldak artık çok küçüldü. 67 ile bakan Zonguldak şimdi kendine bakamaz oldu. Bugüne kadar bakan, meclis başkanı ve başbakan çıkarmış bir il olarak hiçbir fayda göremedik.


Bir hukukçu olarak yargının bağımsızlığından endişe ediyorum. Hukukun olmadığı yede rejim olmaz &[#]8220; diye konuştu.


İlçe Başkanı Şeref Köktür aydın, deneyimli, iki dönem baro başkanlığı yapmış, Zonguldak&[#]8217;ta sevilen bir sima olarak bahsettiği Mekik&[#]8217;e başarılar diledi.


Av. Deniz Dilaver ise ziyaretini diğer bir Aday Adayı Şükür Kargidan ile birlikte yaptı. Aday Adayı olmasının bir çok nedeni olduğunu belirten Kargidan; &[#]8220;Bizim bir an önce bu iktidardan kurtulmamız lazım. AKP bir daha yüksek bir oy oranı ile iktidar olursa nur topu gibi bir padişahımız olacak. Şimdiden provaları yapıyorlar, talepleri ölçüyorlar&[#]8221; diye konuştu.


Avukat Deniz Dilaver ise iktidarın politikalarını eleştirerek; &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ta istihdam yaratılmadığından emek kenti olan il emekli kendi haline geldi. Buna bağlı olarak göç başladı. Siyaset yapanlar şehir ekonomisine katkı sağlayacak hiçbir şey yapmadı. 2002&[#]8217;den bu yana yasama ve yürütme yetkisini iktidar kullanıyordu. Referandum ile de yandaş yargıyı yarattılar. Basını susturmaya çalıştılar&[#]8221; şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi