Demokrat Parti&8217;li Hamit Güngör, seçim çalışmaları hakkında açıklamalar yaptı. Şu anda partilerin milletvekili aday adaylarının tam anlamıyla belirlenmediğini söyleyen Hamit Güngör, Demokrat Parti&8217;den Ak Parti&8217;ye geçiş yapan Muzaffer Yelkenci&8217;ye de başarılar diledi. Hamit Güngör konuşmasında &8220;Adaylar belli olmadan seçim hakkında bir şeyler söylemek mümkün değil. Birkaç partinin milletvekili adayı belli. Ak Parti&8217;den kimin aday olacağı belli değil. Öncelikle kendi partimiz için ittifak çalışmalarımız neticelenmiş değil. Bunun 10 Nisan&8217;a kadar süresi var. Temennimiz 4&8217;ncü bir siyasi partinin meclise girmesidir. Eğer dördüncü bir parti meclise girmezse ülkenin gidişatı kötü. Bir kere bunu görmek ve kabul etmek lazım&8221; dedi.



Söyleyeceğimiz çok şey var


Hamit Güngör, &8220;Kimileri Ortadoğu padişahı kesiliyor ama ben bunlara kesinlikle katılmıyorum. Zamanında Irak&8217;a gitmeyenler şimdi mi gidiyorlar. Şimdiye kadar akılları neydeymiş? Irak akıllarına yeni mi gelmiş. Tezkere zamanı tezkereleri geçmiyordu ama Libya ile ilgili tezkereler geçiveriyor. Hani Libya&8217;ya kimse girmeyecekti. Nato&8217;nun Libya&8217;da ne işi var diyorlardı. Bunları anlamak mümkün değil. Hükümetin dış politikalarını anlamakta, iç politikalarını anlamakta mümkün değil. Zamanı geldiği zaman bazı açıklamaları yapacağız. Diğer siyasi partilerin de adayları kesinleşmiş gibi bir durum yok. Elbette bizim söyleyeceğimiz şeyler olacaktır. Listeleri bir görelim. Ondan sonra hareket tarzımızı değerlendiririz&8221; şeklinde konuştu.



Partimize büyük hizmeti geçti


DP İl Başkanlığı&8217;ndan istifa ederek AK Partiden Milletvekili Aday Adayı olan Muzaffer Yelkenci&8217;ye başarılar dileyen Güngör, &8220;Sayın İl Başkanımız Muzaffer Yelkenci partimizden istifa edip, Ak Parti&8217;nin çatısı altına katılmıştır. Kendisine başarılar diliyoruz. Siyaseti iyi bilen, başarılı olabilecek bir isim diye düşünüyorum. Partimize çok büyük hizmetleri var. Bu hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ederiz. Başka partiye gitmesi beni çok ilgilendirmiyor. Kendisine yeni partisinde her şeyden önce başarılar dilerim ve başarılı olmasını isterim. Tabi 2-0 yapabilirler mi? 12 Haziran seçimlerinde görülecek. Herkes seçim meydanlarında eteklerindeki taşı dökecektir. Biz de sabırla bekliyoruz. İttifak çalışmaları tamamlandıktan sonra elbette adaylarımızı çıkartıp, seçim meydanlarına ineceğiz. Onun için şu anda çok fazla konuşmak istemiyorum. Söylenecek çok söz var ama bekleyelim görelim ondan sonra konuşalım&8221; ifadesini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi