Zonguldak&[#]8217;ta bir süredir gündemde olan modern otel hastane için zemin etüt ve sondaj çalışmaları devam ediyor. Projenin yüzde 95&[#]8217;in tamamlandığı öğrenilirken 3-4 ay çinde inşaatına başlanabilecek bir duruma geleceği öğrenildi.


Uzun süre devam eden yer tartışmalarının ardından Atatürk Devlet Hastanesi&[#]8217;nin lojman ve poliklinik binalarının yıkılarak yerine yapılması kararlaştırılan hastane için ilk adım atılmış oldu.


Kamuoyunda yaşanan yer tartışmalarının ardından çalışmaları sesiz sedasız yürüten Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü projenin yüzde 95&[#]8217;ini tamamladı.


Devam eden zemin etüt ve sondaj çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte proje tamamlanarak ihalesi gerçekleştirilecek.


Zemin etüt çalışmalarında sorun çıkması durumunda sürenin uzayabileceği belirtilirken şimdilik bu yönde bir aksaklık görülmediği öğrenildi.


3-4 ay içinde yapım ihalesi yapılması beklenen hastane projenin netleşmesiyle birlikte alanda bulunan lojmanlar yıkılacak, poliklinik ise geçici olarak başka bir noktaya taşınacak.


İnşaat ihalesi ve yer teslimi yapılıncaya kadar lojmanların boşaltılmayacağı, poliklinik binasının hizmet vermeye devam edeceği öğrenildi.


Poliklinik binasının nereye taşınacağıyla ilgili olarak çalışmaların devam ettiği öğrenilirken projenin kesinleşmesiyle birlikte karar verileceği öğrenildi.


Diğer yandan geçtiğimiz yıl başlaması beklenen hastane inşaatıyla ilgili Bakanlık yetkililerinin fazlasıyla gecikme yaşandığını ve sürecin hızlandırılmasını istedikleri öğrenildi.


Sağlık Bakanı Recep Akdağ&[#]8217;ın mevcut alan yerine başka alan bulunmasını istemesi üzerine yaklaşık 2 yıldır tartışma konusu olan yeni hastane yeriyle ilgili olarak kamuoyunda tartışmalar yaşanmış, farklı yerler üzerinde durulmuş ancak bunlar hiç biri üzerinde karar verilememişti.

Editör: Pusula Gazetesi