Bahçelievler Mahallesi, bin cep telefonu şirketinin kurduğu baz istasyonu nedeniyle kanserle mücadele ediyor. Yaklaşık 6 yıldır mahalle sakinlerini tehdit eden bu tesis artık vatandaşı çileden çıkardı. Birçok kişi kanser hastalığına yakalanırken, bazıları da şiddetli baş ağrısı çekiyor.


Gerekli tüm müracaatların yapılmasına rağmen kaldırılmayan Baz İstasyonu, Bahçelievler Mahallesi sakinlerini kanser hastalığıyla baş başa bırakıyor.


Uzun zamandır bu mahallede ikamet eden ve tesis kurulduğundan bu yana iki kez kanser hastalığına yakalanarak ameliyat olan Selahattin Ataç, artık yetkililerden bir şeyler yapmasını bekliyor.


Gecenin bir yarısı mahalle sakinlerinden habersiz 16 no.lu evin çatısına kurulan bu tesis nedeniyle mahalleli evlerini satıp başka yerlere taşınmaya başladılar.


Konuyla ilgili şikâyetini dile getiren mahalle sakini Selahattin Ataç şunları söyledi;


&[#]8220;Bu baz istasyonu kurulduğundan beri kanser tedavisi görüyorum ve iki ameliyat oldum. Her yere müracaatta bulundum ama kimse gelip ilgilenmedi. Bu evin sahibinin kızı da kanserden öldü. Mahalle sakinlerinin çoğu kanser oldu. Artık kime başvuracağımızı şaşırdık.


Mahalle insanı huzursuz. Bu tesis 6 yıldır burada. Kurulduğunu falan da görmedik. Gecenin bir yarısı gelip kurmuşlar. Kablolarını keseceğim diye tehditlerde bulundum. Çünkü ilk kurulduğunda birdi şimdi 4 oldu. O apartmanda da kimse oturmak istemiyor. Ev sahibi bırakıp gitmiş. Zonguldak&[#]8217;ta yaşamıyorlar. Bu tesis sayesinde her ay para da alıyorlar. Bizi bu tesisten kurtarsınlar.&[#]8221; Mahalleli bu tesisin kaldırılmasında kararlı.

Editör: Pusula Gazetesi