Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ)öğrencileri, yaklaşık bir ay önce iptal edilen Filyos-Zonguldak arası tren seferlerinin yeniden başlatılması için verdikleri mücadeleden başarıyla çıktılar. Fakat tren seferlerinin hangi tarihte başlayacağı ile ilgili Ulaştırma Bakanlığından net bir yanıt gelmedi.


Daha öncede kendi aralarında topladıkları imzaları Ankara&[#]8217;ya giderek CHP Milletvekillerine teslim eden öğrenciler yine konunun takipçisi olunması için CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk&[#]8217;ü ziyaret ettiler.


ZKÜ&[#]8217;de okuyan tüm öğrencilerin tren seferlerinin iptal olmasıyla mağdur olduğunu ifade eden ZKÜ İşletme Öğrencisi Ufuk Üzülmez: &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;tan Filyos&[#]8217;a bir ay önce iki tren seferi iptal edildi. Biz bununla ilgili Ankara&[#]8217;ya gittik. Vekillerimizle görüştük. Ulaştırma Bakanlığına topladığımız imzaları teslim ettik. Bunun sonucu geldi ve mevcut seferlerin yanı sıra ek seferlerinde konulacağı belirtildi. Bizde bunun takipçisi olması için CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk&[#]8217;ün yanına geldik&[#]8221; dedi.


ZKÜ öğrencilerine takiplerinden ve duyarlılıklarından dolayı tebrik eden Milletvekili Ali İhsan Köktürk ise, &[#]8220;Tren seferleri ile ilgili biz önergeler vermiştik. Ancak o zaman bize verilen yanıt tren seferlerinin rantabıl olmadığı, yolcu kapasitesinin olmadığı, ihtiyaç olmaması sebebiyle tren seferlerinin azaltıldığı şeklindeydi. Ama Zonguldak Filyos arası tren seferleri son derece önemli. Çünkü sahil şeridinden karayolları oldukça sıkışık. Sabah akşam Zonguldak&[#]8217;a gelen arkadaşlarımız için tren seferleri büyük önem taşıyor. Biz bu konunun hassasiyetini biliyor ve sizin gibi düşünüyoruz. Sizlere Ulaştıtme Bakanlığından sonuç gelmiş ama herhangi bir tarih yok. net bir yanıt gelmemiş. Bir proje, program varsa bunun başlangıç tarihi nedir? Yani biz hangi tarihe yönelik bir beklenti içerisine gireceğiz. 2011&[#]8217;de mi, 2023&[#]8217; de mi? Kaç yılında olacak. Devlet karlılık olmadığı gerekçesiyle tren seferlerinin sayısını azaltıyor. Biz CHP olarak buna karşıyız. Daha öncede kamuoyu ile paylaştık. Zonguldak&[#]8217;a hak ettiğinin verilmesi için üzerimize düşeni yapacağız. Biz bu konuda katkı sağlamaya hazırız. Zonguldak ulaşım gibi konularda gerileyen bir durumdadır&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi