Geçen hafta Kastamonulu çiftçileri Tekirdağ Çerkezköy&8217;deki Hattat Tarım Makinaları A.Ş. fabrikalarına götüren Hattat Tarım A.Ş. Batı Karadeniz Bayisi Bartın Oto Plaza Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çöme, düzenledikleri gezinin verimli geçtiğini, Kastamonulu çiftçilerin traktörleri beğendiklerini söyledi. Gazetemizde haberi &8216;Çerkezköy gezileri sürüyor&8217; başlığı ile 12 Mart cumartesi günü çıkan geziyle ilgili değerlendirme yapan Hakan Çöme, gerçekleştirdikleri çalışmalarla Hattat traktörlerini bölgede kısa sürede öne çıkararak çok önemli bir konuma getirdiklerini ifade etti. Çöme, gezide Kastamonu´dan traktör alan çiftçiler için anahtar teslim töreni düzenlendiğini, çiftçilere altın ve bazı hediyeler takdim edildiğini belirtti.



Kastamonu çiftçisine de hizmet edeceğiz



Kastamonu´dan 45 çiftçiyi Çerkezköy´e getiren Çöme, Çerkezköy Tesislerinde yüzde 100 yerli malı olarak üretilen ve yurt dışına ihraç edilen, aynı zamanda da gelişmiş bayi ağı ile Türk çiftçilerin hizmetine sunulan Hattat marka traktörleri Türkiye´de birçok ilden sonra Kastamonu halkının da hizmetine sunduklarını söyledi. Çöme, bundan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Hattat Tarım Makinaları A.Ş. fabrikalarına götüren Hattat Tarım A.Ş. Batı Karadeniz Bayisi Bartın Oto Plaza Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çöme, &8220;Hattat traktörlerinin bayiliğine başlamamız 2 yıl gibi kısa bir süre olmuş olmasına rağmen Bartınlı çiftçilerin büyük ilgisi ile karşılaşılarak geçen yıl Türkiye 2. olduk. Bu yıl da Kastamonu´da çiftçilere hizmet vereceğiz. Kastamonu çiftçisi gerçekten çok bilinçli ve traktörden anlıyor. Bu bizi daha da mutlu etti. Çünkü Türkiye´nin en iyi traktörünün farkını daha iyi göreceklerini düşünüyoruz" dedi.



Çiftçi gezileri devam edecek



Bartın´dan Kastamonu´ya giderek otomobil ve iş makinaları plazası açan Bartın Oto Plaza şirketinin sahibi Hakan Çöme, Kastamonulu 45 çiftçiyi Hattat Holding bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye´nin tek yerli traktör firması olan Tekirdağ Hattat Tarım Makinaları A.Ş.´nin fabrikalarını gezdirmekten ayrıca mutluluk duyduklarını anlattı. Çöme, gezilerin devam edeceğini söyledi. Hema Club´ta misafir edilen Kastamonulu çiftçilere Hattat Tarım Makinaları A.Ş. Genel Müdürü Abdullah Akkuş, Bölge Müdürü İlker Yazıcı ve Hattat Tarım A.Ş. Batı Karadeniz Bayisi Bartın Oto Plaza Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çöme, Bartın Oto Plaza Yönetim Kurulu Üyesi Onur Çöme, Satış Temsilcisi Musa Özgün eşlik etti.



Dişli ve montaj bölümü ilgi çekti



Hattat Tarım Makinaları A.Ş.´nin yetkili satış bayileriyle birlikte organize ettiği çiftçi gezileri ile bugüne kadar yaklaşık 3 bin çiftçiye üretilen traktörler hakkında eğitimli mühendisler tarafından bilgiler verildi. Fabrikada, traktörün oluşumunu ve nasıl üretildiği detaylı olarak anlatıldı. Kastamonulu çiftçiler gezinin ikinci günü fabrikayı gezerek traktörler hakkında bilgi aldı. Özellikle döküm fabrikası, transmisyon hattı ve perkins için motor ünitesi üretilen hat ile robotlu üretim yapılan dişli bölümü ve traktör montaj bölümü çiftçilerin ilgisini çekti. Hakan Çöme yaptığı değerlendirmede Hattat Tarım Makinaları A.Ş. Genel Müdürü Abdullah Akkuş&8217;un da gezide Kastamonulu çiftçilere çalışmalar hakkında bilgi verdiğini söyledi.



Servis ağına önem veriliyor



Hakan Çöme, Abdullah Akkuş&8217;un &8220;Hattat tarım traktörleri Türk mühendislerinin 5 yıllık AR-GE çalışması sonucu ortaya çıkmış bir teknoloji ürünüdür. Hattat A serisi traktörleri son teknoloji kullanılarak Çerkezköy´deki fabrikalarımızda üretiliyor. Bu yerli traktörü, 2007 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel´in Hannover Messe Fuarı´nda tüm dünyaya tanıtmış olması ise Türkiye´nin üretimdeki başarısı açısından büyük önem arz etmektedir. Çerkezköy´deki fabrikalarımızda Hattat Traktörlerinin yanı sıra aynı zamanda da Valtra traktörlerinin üretimini gerçekleştirmekteyiz. Hattat Traktörleri ihraç edildiği ülkelerde büyük ilgi görüyor. 2010 yılında Polonya´da 2 ay içerinde yılın traktörü ve traktör tasarımı ödülünü kazandı&8221; dediğini belirtti. Çöme, Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Hattat Tarım Makinaları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat&8217;ın da traktörlerin satışının sonrasında da yetkili servis ağına çok önem verdiklerini söylediğini kaydetti.

Editör: Pusula Gazetesi