Ak Parti Milletvekili aday adayı Arslan Keleş 8 mart Kadınlar Günü&[#]8217; nedeniyle yaptığı değerlendirmede, kadınların iş ve siyaset yaşamında hak ettikleri yeri almaları için daha fazla özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.


Medeni Yasanın Kabulü ve Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının verilmiş olmasının çok önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Keleş bunun tek başına yeterli olmadığını belirterek; &[#]8220;Üretken ve yaratıcı doğalarıyla ülkemizin her alanda kalkınmasında rolü olan kadınlarımızın çabalarını ve başarılarını izlemekte, bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Ancak yaşanan olumsuz örnekler kadınların toplumda hak ettiği yerde olmadığı iş, siyaset ve aile yaşamında hala şiddete ve baskıya maruz kaldıkları görülmektedir&[#]8221; dedi.


Sorunların en aza indirilmesi ve kadınların toplumda hak ettiği saygıyı görmesi için son yıllarda eğitim başta olmak üzere pek çok çalışmalara imza atıldığını görmenin mutluluk verdiğini belirten Keleş, bu yönde genel ve yerel düzeyde herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini vurguladı.


Keleş, kadınların yeri ve çektikleri sıkıntıları &[#]8216;Kadınlar Günü&[#]8217; olarak bir günde tartışıp konuşmasının ötesine geçilmesi gerektiğini belirterek tüm kadınların 8 Mart Kadınlar Günü&[#]8217;nü kutladı.


Editör: Pusula Gazetesi