Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanlığı tarafından Alaborina&[#]8217;da gerçekleştirilen İktidara Yürüyüş Gecesi renkli sahnelere neden oldu.

Geceye; Sinop Milletvekili ve Gençlik ve Gençlik Örgütlenmesinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, Trabzon Milletvekili ve Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Ankara Milletvekili Hakkı Süha Okay, Zonguldak Milletvekilleri Ali Koçal ve Parti Meclisi Üyesi Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 22. Dönem Zonguldak Milletvekilleri Harun Akın, Nadir Saraç, CHP´den Zonguldak milletvekili aday adayı Osman Yayla, Şerafettin Turpçu, Erol Sarıal, ilçe başkanları, il Genel Meclis üyeleri ve Belediye meclis üyeleri ile çok sayıda partili isim katıldı.


CHP Zonguldak İl Başkanı Tümer Peker son dönem bu tür buluşmalara çok ihtiyaçları olduğunu belirterek; "Bu akşam burada olmamızın amacı kaynaşmak, Cumhuriyet Halk Partilileri bir çatı altında toplayabilmek ve tanıştırmaktır, kucaklaşmalarını sağlamaktır.. Hepimiz biliyoruz ki 2011 Haziranında ülkemizde hayati anlam taşıyan bir genel seçim var. Bunun içindir ki 8 yılı geçkin bir süredir yürütmenin başındaki AK Parti hükümetinden kurtulmak için birlik ve beraberliğe, kucaklaşmaya, omuz omuza hareket etmeye ihtiyacımız var diyorum. Zonguldak´ta istatistikler gösteriyor ki 2002 ve 2007 genel seçimleri ile 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumda CHP´nin oyları büyük oranda
artmıştır. Biz buradan diyoruz ki önümüzdeki ilk genel seçimde emeğin başkenti Zonguldak´ta CHP birinci parti olacaktır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın&[#]8221; dedi.


Trabzon Milletvekili ve Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi de akraba bağları bulunan Zonguldak&[#]8217;a siyasetçi kimliği ile ilk kez geldiğini belirterek gördüğü enerji karşısında çok mutlu olduğunu bu istek ve arzunun 12 Haziran&[#]8217;da sandığa yansımasını beklediklerini ifade etti. Hamzaçebi; "4 ay önce Türkiye bir referandum yaşadı. Büyük bir coşku estirdik. İktidara yürüyüş için start veriyoruz. CHP inşallah seçimde iktidar olacaktır" diye konuştu.
Gençlik ve Gençlik Örgütlenmesinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay gecenin en net mesajını veren isim oldu.


Aday adaylıkları döneminde yaşanabilecek rekabetin önemli olduğunu belirten Altay bunların hiç birinin partiyi zaafa uğratacak bir çekişmeye dönüşmemesini söyledi.


Altay partililere ve örgütlere verdiği net mesajında ise özetle; "Bu geceki eğlence son gecemiz olsun. Hep birlikte eğlenceye ara verelim. Bu salonlardan odalardan çıkalım. 12 Haziran´ı 13 Haziran yapın o zaman en güzel eğlenceyi yapalım ve bizleri de çağırın bizlerde gelelim. Zonguldak, Ecevit´in çıkış noktasıdır. AK Parti iktidarına karşı 12 Haziran´da birlik ve beraberlik içinde olacağız. Herkese başarılar diliyorum. Yeni il başkanımıza görevinde başarılar diliyorum. Zonguldak´a derin nefes aldıracak haberi 12 Haziran´da Zonguldak´tan duyuracağız&[#]8221; dedi.



CHP&[#]8217;nin yemeğinden notlar



Atilla Öksüz


- CHP&[#]8217;nin iktidara yürüyüş gecesine katılım yoğun oldu ancak organizasyon konusunda sıkıntılar baştan sona sürdü.


- Programı eski İl Sekreteri Cevat İzmirlioğlu sundu. Gecede uğultu ve çatal bıçak sesleri öne çıktı. İzmirlioğlu konukları defalarca sessiz olması konusunda uyardı ancak pek başarılı olamadı. Konuşmacılarda bu durumdan sıkıldı.


- İl Başkanı Tümer Peker&[#]8217;in konuşması içerik olarak zayıf ve heyecansızdı.


- Konukların ve aday adaylarının isimlerinin anonsu konusunda bazı isimler görmezden gelindi.


- 22. Dönem Milletvekillerinden Nadir Saraç&[#]8217;ın protokol masasında Harun Akın&[#]8217;ın ise ayrı bir masada oturtulması tezatlık oluşturdu.


- Aday adaylarından Osman Yayla ve Yaşar Balcı protokol masasında olmasına rağmen Şerafettin Turpçu&[#]8217;nun ayrı bir yerde oturtulması da dikkat çekti.


- Gecenin bilet fiyatları alkol hariç 50 lira olarak belirlendi.


- İsimlerin anonsu konusunda Ali İhsan Köktürk&[#]8217;ün Ali Koçal&[#]8217;dan daha fazla alkış alması dikkat çekti.


- Aday adayları Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay ile karşılaştıkları en küçük bir anı bile değerlendirmek için çaba gösterdiler.


- Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay&[#]8217;ın &[#]8220;Eğlenceye ara verin , salonlardan çıkın&[#]8221; mesajı gecenin en önemli sözleri oldu.


- Konukları araçlarına kadar getirip uğurlayan isimler Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Harun Akın ve Şerafettin Turpçu oldu.

Editör: Pusula Gazetesi