Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ZESOB) Başkanı Muharrem Coşkun, Çatalağzı Termik Santralını (ÇATES) satın almayı düşünen Eren Holding´in Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve özel sektör madenciliğini kentte bitirerek cevherlerini ele geçirmeyi hedeflediğini iddia etti.


Coşkun, açıklamasında, Eren Holding Mali İşler İcra Başkanı Saffet Molvalı´nın, satışı halinde ÇATES´e talip olacaklarını ifade eden açıklamalarına kentte tepkilerin oluştuğunu belirtti.


Türkiye Taşkömürleri Kurumu&[#]8217;nun üretiminin büyük bölümünü Çatalağzı Termik Santraline sattığını, özel kömür firmalarını da santralın ayakta tutuğunu anlatan Coşkun, şunları kaydetti:


´´Eren Holding kentin güçlü işletmelerini ortadan kaldırmak için santralı satın almak istiyor. Holdingin, Çatalağzı beldesinde bir santralı var. Külleri düne kadar nereye döküldüğü meçhul santralın bağlı bulunduğu holding, düne kadar yıkılmasını istediği ÇATES´i almak istiyorsa kentin dikkatli olması gerekir. Hani ÇATES kötü ve eski teknolojiyle kurulmuş santraldi? Eren Holding´in amacı ÇATES´i almak değil, TTK ve özel sektör madenciliğini kentte bitirerek cevherlerini ele geçirmektir. Holding yetkilileri açıklama yapıp bu yanlıştan bir an önce dönmelidir. İktidar partisi başta olmak üzere tüm siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin duyarlı davranarak ÇATES´i kentteki müteşebbislere değerinde mal edilmesi sağlanmalıdır.´´

Editör: Pusula Gazetesi