Kırmızı renk - Comenius Okul Ortaklıkları kapsamında 28 Şubat&[#]8217;tan itibaren Zonguldak&[#]8217;ta olan yabancı öğrenciler için birbirinden farklı etkinlikler yapılıyor. Filyos tarihi antik kentini gezen öğrenciler 6 Mart&[#]8217;ta Zonguldak&[#]8217;tan ayrılacak.


Proje sorumlularından Erdemir Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Gülçin Dübüş proje hakkında kısa bilgi verdi.


Dübüş şunları söyledi; &[#]8220;


2009 Yılının Ağustos ayında başlamış olan Kırmızı Renk Projemiz, Comenius Okul Ortaklıkları kapsamında gerçekleştirilen ve Almanya, Belçika, İtalya, Norveç ve Portekiz&[#]8217;den iki okulla birlikte toplamda yedi okulun ortaklığında gerçekleştirilen dil projesidir.


Projemiz, kırmızı rengin tarihteki, bilimdeki, edebiyattaki, sanattaki yerini, altı farklı ülkenin bu konulara bakışlarıyla ortaya çıkan sunumların ülke toplantılarında sunulması ile ilerlemektedir.


Bu ilerlemelerin 5. ayağında gerçekleştirilmeye başlanan Erdemir Anadolu Lisesi Türkiye Toplantısı 28 Şubat- 6 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilmektedir.


Bu hafta içerisinde okulumuz Erdemir Anadolu Lisesi Kırmızı Rengin tarihimizdeki yansıması olan Kına Gecesi&[#]8217;ni misafirlerimize canlandıracağız. Ayrıca edebiyatta Kırmızı Rengin yansıması olarak da Leyla ile Mecnun Efsanesini anlatmak istedik. Ancak biz Leyla ile Mecnun evlenselerdi ve günümüzde yaşasalardı yine aşları efsane olur muydu oyunuyla misafirlerimize sunumlarda bulunacağız.


Ayrıca, misafir öğretmenlerimizle ve misafir öğrencilerimizle gerçekleştireceğimiz geziler planladık. Comenius Türkiye, Kırmızı Renk Haftasını unutulmaz kılmak için planladığımız etkinliklerin yanında akşam yemeklerimizle de öğretmenlerimizin akşamlarını eğlenceli kılmayı diliyoruz. Erdemir Anadolu Lisesi olarak misafir öğretmen ve öğrencilerimizi ağırlamaktan çok mutluyuz&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi