Zonguldak merkez Bahçelievler Mahallesi Lale Sokak´ta oturan vatandaşlar, 10 yıl önce bir GSM şirketinin istasyonu kurdurmasına izin veren Nurten Taşkıran´ın bu kez de aynı çatıya 3 G kurdurduğunu öğrenince tepki gösterdi. Mahalle sakinleri, cihazın kurulmasını engellemek için tepki gösterince şirket elemanları olay yerinden ayrıldı. Binanın etrafında toplanan mahalle sakinleri, şikayetlerini gazetecilere anlattığı sırada olay yerine gelen Nurten Taşkıran, baz istasyonunun kaldırılmasını isteyen komşularıyla sözlü tartışmaya başladı. Hakarete kadar varan tartışmada Nurten Taşkıran, "Bana hakaret edemezsiniz. Burası yıllardır var. Siz şimdi niye coştunuz. Ben burayı 15 sene önce kurdurdum. Ben bana şimdi burada yapılan hakaretleri savcılığa bildireceğim" diye konuştu. Mahalle sakinleri ise "Defol git. Terbiyesiz. Baz istasyonu para için kurdurdun. Kız kardeşin bu baz istasyonu kurulduktan sonra kanserden öldü. Bu istasyon kurulduktan sonra mahalle de kanser vakaları arttı. Senin yüzünden insanlar kanser oluyor" diyerek tepki gösterdi. Nurten Taşkıran´ın sözlerine sinirlenen 43 yaşındaki Necdet Kutoğlu ise "Sen gitsene ya. Sana kim hakaret etmiş" diye konuştu.



Nurten Taşkıran, 15 sene önce kurdurduğumuzda burada kendim yoktum. Annem ve babam vardı. GSM´yi kuracak kişiler eşimin arkadaşıydı. Yer arıyorlardı o zaman kuruldu. 10 sene kimse birşey demedi. Hiç kimse benim evime gelmedi, kimse benim evime tacizde bulunmadı. Ben bunun için müracaat ettim. Sözleşmeyi bozma yetkim yok. Sözleşme bittiği zaman kaldırma hakkım var. Ben yılda 8 bin lira para aldım" dedi.



TTK´dan emekli 64 yaşındaki Mehmet Ulu, "Bu cihazların alınması için bir yıl önce mahkemeye verdik. Şuanda bu cihazın yanına bir cihaz daha takılıyor. Biz bundan rahatsısız. Bunlar bizim sağlığımızı tehdit ediyor. İnsan sağlığını tehdit ettiğini biliyoruz. Şuanda bütün hastaneler kanserlerle doluyor. Bu evin sahibinin kızı kanserden öldü.

Editör: Pusula Gazetesi