Son zamanlarda Zonguldak&[#]8217;ta hızla ilerleyen konut yapılaşması herkesin dikkatini çekiyor. Kaçak yapılaşmanın önüne geçemeyen Zonguldak, hızla yapılaşmaktan da geri kalmıyor.


Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, kaçak ve hızlı yapılaşma hakkında bilgiler verirken, Mart ayının ilk haftasında 6. Olağan Genel kurullarını gerçekleştireceklerini söyledi.


Hızlı yapılaşmada önemli olanın ıslah çalışmalarının biran önce düzene sokulması olduğunu belirten Başkan Sezgin konuşmasında şunları söyledi:


&[#]8220;Kent Konseyi 6. Olağan Genel Kurulunu Mart ayının ilk haftasında gerçekleştireceğiz. Bu konuda Zonguldak&[#]8217;ta davette bulunuyorum. Yine Zonguldak&[#]8217;ın çevresinin güzelleştirilmesi için projelerimiz olacak. Mesela Çınartepe&[#]8217;de rekreasyon ve spor kompleksi düşünüyoruz. Bununla ilgili benim yaptığım bir tasarım da var. Bunu genel kurula da getireceğiz. Umarım bu projeyi gerçekleştirerek Zonguldaklıların kullanabileceği yeni bir rekreasyon ve spor alanı olmuş olacak. Bunun gibi 4-5 tane daha çalışmamız olacak ve onları da toplantıda katılımcılarla paylaşacağız.


KAÇAK YAPILAŞMA İLE İLGİLİ KOMİSYONUMUZ RAPORLAR HAZIRLIYOR


Kaçak yapılaşma ve hızlı yapılaşma ile ilgili kent konseyimizin imar komisyonu var. Zaman zaman toplantılar yapıyor ve alınması gereken kararlar alıyor. Komisyondan gelen konuları bizde belediye meclisine iletiyoruz. Dikkat edilmesi ve tedbir alınması gereken konuları iletiyoruz. Kaçak yapılaşmalarla ilgili raporlar hazırlıyoruz. Ama ıslah çalışmasının biran önce düzene sokulması gerekiyor. Orada bir belirsizlik oluştu. Bunun biran önce çözüme kavuşturulması gerekiyor. Bu çalışmalar düzene girdikten sonra artan kaçak yapılaşmalar da düzene girecektir.


ABARTILI YAPILAŞMA 2010 YILI SONUNDA OLDU

Zonguldak&[#]8217;ta özellikle son dönemde hızla bir yapılaşma var. Bu ülke genelinde olan bir şeyin Zonguldak&[#]8217;a yansımasıdır. Özellikle konut yapımında çok hızlı gelişme söz konusu. Ama 40-50 senelik binaların da ömrü dolmuş oluyor. Bunun yenilenme sürecini yaşıyoruz diye düşünüyorum. 2010 yılının sonunda da abartılı bir şekilde yapılaşma ortaya çıktı. Bunun nedeni de yapı denetimine takılmamak içindi.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi