Defterdar Vekili Ziya Aksu ve beraberindeki heyet Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında dün Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Sadettin Arslan&8217;ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Aksu, &8220;Vergi ödemek bir mükellefiyet sorumluluğu ve bu ülkede herkesin mali kazancına göre ülke giderlerini karşılamak için yerine getirmek zorunda olduğu bir görevdir. Vergi düzeninin adil olması ve eşit olması lazım. Kazanca göre uygulanması lazım&8221; dedi.



Tam anlamıyla tahsil edilebilir değil


Ziya Aksu &8220;Genelde kayıt dışı ekonominin kontrol altına alınmamasıyla maalesef vergiler tam anlamıyla tahsil edilebilir düzeyde değil. Amacımız toplumu bilinçlendirmek. Yatırıma, sağlığa, eğitime yönelik faaliyetlerde bulunmak gerekiyor. Etkinliklerimiz devam edecek. Cuma günü ödül alan mükelleflerimiz için bir ödül töreni düzenleyeceğiz. Bakanlığımız bu kişilere ödül gönderiyor. Biz de bu ödül için bir yemek düzenliyoruz. Sayın Valimiz İsa Küçük başkanlığında güzel bir faaliyetimiz olacak. Bu vesile ile Vergi Haftamızın ilimize hayırlı olmasını diliyorum&8221; şeklinde konuştu.



Ülke bizim ülkemiz


Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Sadettin Arslan da konuşmasında &8220;Sayın Ziya Aksu&8217;nun açıklamalarına tüm duygularımla katılıyorum. Tabi vergi gerçekten kutsaldır. Maalesef Türkiye&8217;de bu tam anlamıyla gerçek boyutunu kazanmadı ama inşallah yapılan çalışmalarla yol alınır. Bu ülke bizim ülkemiz. Ne kadar ileriye götürürsek o da bizim kazancımız. İnşallah hayırlı olur&8221; ifadesini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi