Ülkenin pek çok yerinde son yıllarda hizmet adına önemli yatırımlar yapılıyor ancak Zonguldak bakmakla yetiniyor. Devam eden veya tamamlanan projelerin yanında Zonguldak pek çok alanda büyük zafiyet yaşıyor.


Sorunların dağ gibi büyüdüğü, çözüm yolunda ilerlemenin ise yeterince sağlanamadığı Zonguldak&[#]8217;ta kurumlar arası iş birliğinin beklenen düzeyde olmaması, siyasi temsilde ortaya konulan performansın yetersiz kalması bu sonuçta etkili oluyor.


Kentte son yıllarda artan duyarsızlık had safhaya ulaşmış durumda. Siyasi temsilcilerin ve yerel yönetimlerin yanında sivil toplum örgütlerinin duyarsızlığı yaşanan rehavette etkili olmuş görünüyor. Siyasi partilerin parti içi sorunlarından kurtulamadığı, sivil toplum kuruluşlarının duyarsızlaştığı veya yalnız bırakıldığı Zonguldak&[#]8217;ta çözüm yolunda uğraş verenlerin cesareti ise günden gün kırılıyor.


İktidar partisinin ve yerel yönetimlerin uyguladığı politikaları denetlemekten uzak bir muhalefet anlayışının yerleştiği Zonguldak&[#]8217;ta siyasi partilerin arka bahçesi gibi çalışmaya hevesli sivil toplum örgütlerinin sessizliği ise dikkat çekiyor.

Vatandaş kent sorunlarına çözüm konusunda duyarsız kalan yerel siyasetçilerden ve sivil toplum örgütlerinden şikayetçi.
Editör: Pusula Gazetesi