CHP Çaycuma İlçe Örgütü üyeleri düzeldikleri basın toplantısında CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk&[#]8217;e son günlerde yapılan eleştiriler nedeniyle destek olduklarını ve her zaman arkasında duracaklarını söylediler. Örgüt adına açıklama yapan İlçe Başkanı Şeref Köktürk şunları söyledi;&[#]8220;Cumhuriyet Halk Partisi Çaycuma İlçe Örgütü olarak; bu güne kadar, partimize, ilçemize, ilimize ve ülkemize karşı sorumluluklarımızın bilincinde olarak, ilçe şovenizminden uzak, temel ilke ve değerler üzerinde kurulan, sorumlu siyaset anlayışını hep önde tutmaya çalıştık.


Bu nedenle, partimizde, siyasal rekabet sınırları içerisinde kalan, her türlü olgu, eylem ve anlayışa karşı saygılı ve ölçülü olmaya özen gösterdik. Çevremizdeki gelişmeleri bu çerçeve içerisinde değerlendirmenin çabası içerisinde olduk. Ancak, son zamanlarda artan, geride bıraktığımız hafta içerisinde oldukça yoğunlaşan, siyasi rekabet sınırlarını oldukça aşan, ilke ve değerler temelinden yoksun, ilçemizden çıkan ancak Zonguldak&[#]8217;ımızı ve partimizi TBMM de onurla temsil eden Milletvekilimiz ve Parti Meclis Üyemiz Sayın Ali İhsan Köktürk&[#]8217;ü sadece yıpratmaya dönük görüş, açıklama ve yorumlar karşısında açıklama yapmak zorunluluğu doğmuştur. Bizler CHP Çaycuma İlçe Örgütünün başkan ve yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanı, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, belde örgütleri, kadın ve gençlik kolları olarak; bu söz, yorum ve anlayış sahiplerini şiddetle kınıyoruz.


Örgütlerin ve üyelerin emekleri, seçmenlerin oyları ile seçilen Milletvekillerimize hakaret etmenin, örgütlere üyelere ve oy veren seçmenlere hakaret etmekle eşdeğer olduğu düşüncesindeyiz. Aday adayı olmayı düşünen arkadaşların var olan enerjilerini, parti içi olumsuzluk anlamında değil, Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;nin iktidar olması yönünde kullanmalarını istiyoruz. Bundan sonraki sürecin yakın takipçisi olduğumuzu, parti çıkarlarıyla bağdaşmayan, ölçüsüz tavır ve davranış sahiplerine müsamaha göstermeyeceğimizi, çalışmalarından gurur duyduğumuz Milletvekilimiz ve Parti Meclisi Üyemiz Sayın Ali İhsan Köktürk&[#]8217;ün kararlılıkla arkasında durduğumuzu tüm Zonguldak kamuoyumuzla paylaşırız.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi