İnternet paylaşım siteleri üzerinden örgütlenerek yapılan eylemlerin yankıları dalga dalga yayılırken bu bağamda Zonguldak&[#]8217;ta bir ilk gerçekleşmek üzere. Ümit Akyüz ve Caner Öztürk isimli iki arkadaş tarafından; &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ta benzine zam protestosu&[#]8221; grubu oluşturuldu. Çağrının ilk gününde 130 kişi eyleme karılacağını 87 kişi katılmayacağını belirtti. 998 kişiden ise yanıt bekleniyor. Çağrıların 13 Mart&[#]8217;a kadar devam edeceği belirtilirken kaç kişiye ulaşılacağı ve bunlardan kaç kişinin alana geleceği merak ediliyor.


Tunus ve Mısır&[#]8217;da yaşanan hükümet karşıtı eylemlerin yanı sıra daha pek çok eylemde sosyal paylaşım siteleri üzerinden organize edilen eylemler başarılı olmuştu. Ümit Akyüz ve Caner Öztürk&[#]8217;ün çağrısı sanal ortamda kalmaz ise benzin zamlarını protesto etmek için kaç kişinin alana geleceği merak ediliyor. Çağrı yerini bulur ve başarılabilirse Zonguldak bu anlamda ilk organize eylemini gerçekleştirmiş olacak.


Ümit Akyüz yaptığı duyurusunda ise;


Arkadaşlar şunu söylemek istiyorum. Bunu biz sadece Vatandaş tepkisi olarak ortaya koyacağız. Asla hiçbir siyasi partinin pankartını veya bayrağını taşımayacağız&[#]8221; uyarısında bulundu.

Editör: Pusula Gazetesi