Hazır beton mikserleri çevreyi kirletmeye devam ederken vatandaşlar ise yetkililerin göz yumduğu gerekçesiyle tepkili. İnağzı Yenimahalle ise mikserlerden dökülen hazır betonlar nedeniyle adeta şekil değiştirmiş. Mahalle Muhtarı Ziya Özgül; &[#]8220;Şikayet ettik. Bu seferde biri geldi inadına döktü. Kime gidelim bizde şaşırdık&[#]8221; dedi.




Zonguldak merkez Kadırga ve Müftülük rampalarında hazır beton mikserlerinin yarattığı çevre kirliliği devam ederken merkez Yenimahalle Sakinleri ise yıllardır aynı dertten muzdarip.


Kadırga rampasında beton mikserlerinden dökülen hazır betonla çevreyi kirleten, tehlike yaratan firmaların ardından itfaiye ekipleri sürekli temizlik yapmak ve yolu yıkamak zorunda kalıyor.


Uyarılara rağmen aşırı yüklemeden dolayı çevreyi kirletmeye devam eden beton mikserlerine kimin &[#]8216;dur&[#]8217; diyeceği merak ediliyor.


Aynı dertten muzdarip olan ancak merkeze uzakta kaldığı için sesini duyuramayan Yeni Mahalle sakinleri ise tepkili.


İnağzı ve Kilimli yönüne giden araçların özellikle rampalarda hazır betonu döke döke gittiklerini belirten mahalle sakinleri bu konuda sık sık muhtar Ziya Özgül&[#]8217;e gitmişler.


Yapılan tüm şikayet ve uyarılara karşın sonuç değişmediği şikayet edilmelerine tepki gösteren sürücülerden biri Yeni Mahalle yol ayrımına yakın bir yerde beton dolu mikseri kasten yola boşalmış.


Zonguldak Merkez Yenimahalle Muhtarı Ziya Özgül beton mikserlerinin aşırı yüklenmeden dolayı döktükleri betonların yarattığı çevre kirliliği ve tehlikeye karşın önlem alınmamasına artık tepki bile gösteremez duruma geldiklerini söylüyor.


Pusula&[#]8217;nın sorularını yanıtlayan Ziya Özgül, hazır beton mikserlerinin yolun zeminini ciddi anlamda bozduğunu, donan betonların temizlenemez duruma geldiğini, oluşan tümseklerin kazalara davetiye çıkardığını söyledi.



HAZIR BETONCU AYRI BELEDİYE AYRI KİRLETİYOR


Mahalle sakinleri Zonguldak Belediyesi&[#]8217;ne de tepkili. Araçlardan dökülen hazır betonun şikayet sonrası bir kısmının temizlenebildiğini belirten vatandaşlar, temizlik görevlilerinin bunları toplayarak yol kenarlarına döktüğünü ve ayrı bir çevre kirliliği yarattığı görüşünde.


Özellikle kurak havalarda sürekli toz içinde kaldıklarını belirten mahalle sakinleri; &[#]8220;Böyle bir şey nerde görülmüş, duyulmuş&[#]8221; şeklinde konuştu.


Yenimahalle Muhtarı Ziya Özgül konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; &[#]8220;Kadırga&[#]8217;da hazır beton mikserleri yollara beton dökünce herkes görüyor ama bizim sorunumuzu kimse görmüyor. Kadırga&[#]8217;da yollar zaman aman temizleniyor ama biz gören yok. Valilik de görmüyor, Belediyede görmüyor, gazetecilerde görmüyor. Hazır beton taşıyanlar bu kadar dolu gitmese sorun olmayacak. Onlar döküyor olan bize oluyor. Belediye bazı yerlerde temizlik yapıyor. Böyle şey olur mu? Beton mikserleri yolumuzun şeklini bozdular. Bazen Belediye temizlik görevlileri tarafından temizlenmeye çalışıyor ama nafile. Üst üste döküle döküle tümsekler oluşmuş. Vatandaş bana geliyor; &[#]8220;Muhtar neden ilgilenmiyorsun&[#]8221; diye hesa soruyor. 153&[#]8217;ü arıyoruz. Anlatıyoruz. Ne oluyor bilmiyoruz. Geçenlerde böyle oldu. Şikayet ettik. Sonrasında adam buradan geçerken bu sefer mikserde ne varsa yarısını kasten boşalttı. Kimi kime şikayet edeceğiz. Temizlik işçileri de temizleyebildiğini alıp yine yolun kenarına bırakıyor. Bu nasıl garip bir şeydir inanın anlayamadık. Sesimizin duyulmasını ve bu işe çözüm getirilmesini istiyoruz. Bu sorun her yerde, her mahallede var&[#]8221; dedi.







Editör: Pusula Gazetesi