Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi&[#]8217;nin, Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası ile Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendecileri Derneği&[#]8217;nin talebi doğrultusunda kasım ayında aldığı karar dün hayata geçirildi. Buna göre servis araçlarından da ücret alınacak.


Zonguldak Şoförler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar&[#]8217;ın; &[#]8220;Eylem yaparız&[#]8221; çağrısına destek veren Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Şükür Küçükali Ankara&[#]8217;yı örnek gösterdi.


Bundan sonra servislerin ücretsiz olarak müşteri taşımayacağını belirten Küçükali, uygulamanın marketlerdeki müşteri sayısını etkilemeyeceğini söyledi. Küçükali; &[#]8220;Osman Bey bu uygulama hayata geçmezse eylem yapacaklarını açıklamıştı. Biz Bakkallar ve tekel Bayiileri Odası olarak bu eyleme destek veriyoruz. Kaldı ki bugün Ankara Belediyesi daha önce aldığı kararı uygulamaya soktu. Marketler servis ücretini ürün fiyatlarına yansıtıyordu. Servis uygulamasını devam ettirmek isteyen market ve AVM&[#]8217;ler minibüslerde 500, midibüslerde 100 ve otobüslerde 1500 bilet karşılığında ücret ödeyecek&[#]8217;&[#]8217; dedi.


TESK Başkanı Bendevi Palandöken konuyla iligli değerlendirmelerde uygulamadan memnun kaldıklarını belirterek "Bu hizmet vatandaşa kolaylık olsun değil daha çok harcasınlar diye sunuluyor. Ankara Meclis´inin aldığı bu kararı kutluyorum ve örnek olmasını temenni ediyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi