TTK´nın, çalışanların aldığı raporlara ilişkin gönderdiği yazıda, kurumun ülkenin taş kömürü ihtiyacını karşılamak amacıyla üretim faaliyetlerini sürdürdüğü, 2011´de de 2 milyon 200 bin ton satılabilir kömür üretimi hedeflediği belirtildi.
Hedeflenen taş kömürü üretimine ulaşılabilmesi için işçilerin iş kayıp günlerinin asgari düzeye indirilmesi gerektiği anlatılan yazıda, şunlar kaydedildi:
´´Yapılan inceleme ve araştırma neticesinde birçok işçimizin hiçbir rahatsızlığı olmadığı halde özel işlerini yapabilmek amacıyla gereksiz yere istirahat aldığı ve iş gücü bakımından kurumumuzu zarara uğrattığı tespit edilmiştir. Geçen yıl iş kazası hariç 4 bin 860 işçi 88 bin 945 yevmiye istirahatli kalmıştır. Kurumumuzun mali yönden sağlıklı yapıya kavuşturulması ve hedeflenen üretim miktarına ulaştırılabilmesi, iş kayıp günlerinin en az düzeye indirilebilmesi amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı hastaneler, aile hekimliği ve toplum sağlığı birimince işçilerimizin tedavilerinde istirahat verilirken gerekli titizliğin gösterilmesi hususunda çalışma yapılması önem arz etmektedir.´´

-´´ÖNCE İŞ DİSİPLİNİ SAĞLANSIN´´-

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, TTK´nın müessese ve işletme müdürlüklerindeki eksikliklerini tamamlaması gerektiğini savunarak, şöyle konuştu:
´´Eksiklikler giderildikten sonra işçilerimizin doktora çıkmalarıyla ilgili eleştiriler gündeme taşınsın. Bölgelerde, işletmelerde ve birçok alanlarda mühendis, tekniker ve işçi açığı varken istirahatlerin gündeme taşınması talihsizliktir. TTK ilk önce kendisine baksın. Kurum yönetimi, iş disiplini sağladıktan sonra sağlıkla ilgili araştırmayı ön plana çıkarsın. Yer altı ortamında çalışan arkadaşlarımız zaman zaman hastalanarak doktora gidecektir. Bunu üretime bağlamayı yanlış buluyorum. İşçilerimiz işe gitmedikleri zaman iş kaybı olur fakat bunun nedenlerini araştırmak gerekir.´´
Editör: Pusula Gazetesi