Zonguldakspor, liderlik şansını kullanamadı. 13. Hafta mücadelesinde en yakın takipçisi Eskişehir Demirspor´u konuk edecek Zonguldakspor, 2-1 yenilerek zirve yarışında önemli yara aldı.


Pankartla saya çıktılar


"Demir ailesine ve katkıda bulunan Zonguldaklı İş Adamlarına Teşekkür ederiz" pankartıyla sahaya çıkan Zonguldaksporlu futbolcular, peşinatların ödenmesiyle Eskişehir Demirspor maçına moralli şekilde çıktı. Oldukça kötü bir zeminde oynanan karşılaşmaya konuk ekip Eskişehir Demirspor daha etkili başladı. Taraftarlar bu önemli maçta takımlarına tam destek verdi.



Maçın önemli anları:


15´de Eskişehir Demir ceza alanında Tolga, Fahri tarafından düşürülence maçın orta hakemi penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan penaltıyı Kaan Demircan gole çevirdi ve Zonguldakspor 1-0 öne geçti.


37´de Kaan´ın kestiği top arka direkte Ercüment´in önüne düştü, sert vuruşu direğin üzerinden dışarıya çıktı.


38´de Zonguldakspor ceza alanına kesilen ortada Orhan, topu filelerle buluşturdu ve takımı Eskişehir Demirspor´a eşitliği getirdi.


Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona gerdi.


50´de Eskişehir Demirspor´un geliştirdiği atakta, kesilen topa Orhan kafayla topu ikinci kez Zonguldakspor filelerine gönderdi. Orhan kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. 1-2


Bu golden sonra beraberliği yakalamak için Zonguldakspor ataklarını sıklaştırdı. 86´da ceza sahası ön çizgisinde Zonguldakspor´un kazandığı serbest vuruşta topun başına Ali geçti. Ali´nin plase vuruşunu Eskişehir Demirspor kalecisi Engin tokatladı, Hurşit önüne düşen topu boş pozisyonda kaleye gönderemedi. Karşılaşmada başka gol olmayınca Eskişehir Demirspor, Zonguldak deplasmanından 3 puanla ayrıldı. Bu sonuçla Zonguldakspor 25 puanda kaldı ve 3. sıraya gerilerken, Eskişehir Demirspor ise 27 puanla zirveye yerleşti.



Saha: Karaelmas Kemal Köksal

Hakemler: Levent Yılmaz(), Ertan Başdağ(), Tunay Ateş()


Zonguldakspor: Cem(), Burak(dk. 41 Gökhan), Ferhat(), Yasin(), Hurşit(), Mustafa(), Tolga Çelme(), Miraç(), Ercüment(), Kaan(dk. 73 Ali), Fatih(dk. 69 Tolga Bayrak)


Eskişehir Demirspor: Engin(), Harun(), Fahri(), Caner(), Fatih(), Samet(), Orhan(dk. 87 Aykut?), Ceyhun(), Ayhan(dk. 90 Yücel?), Atıl(dk. 86 Tamgaç?)


Goller: dk. 14 Kaan Pen. (Zonguldakspor), dk. 38, 50 Orhan (Eskişehir Demirspor)

Editör: Pusula Gazetesi