´´Ergenekon´´ davası kapsamında 2001 yılında emniyetteki anlatımları avukatlara DVD olarak dağıtılan Tuncay Güney´in, Veli Küçük ile zaman zaman telefonla görüştüğünü iddia ettiği Zonguldak Emniyet Müdürü Atilla Çınar, ´´Söylediği isimle hiçbir irtibatım olmamıştır´´ dedi.


Çınar, yaptığı açıklamada, Güney´in Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile telefonla görüştüğüne yönelik ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.


Güney´i de tanımadığını, emniyette ifadesinin alındığı yıllarda İstanbul dışında görevli olduğunu anlatan Çınar, şöyle dedi:


´´Herkesin kimle irtibatı olduğunu tespit etmek mümkün. İrtibatım olsa devlet bir dakikada bunu bilir. Veli Küçük´ü tanımıyorum. Onun için herhangi bir endişemiz yok. Herkes ne kadar tanıyorsa ben de o kadar tanıyorum. Güney´in belirttiği ´Atilla Çınar´ın başka biri olduğunu düşünüyorum. Bir yanlışlık var. Veli Küçük ile hiçbir yerde ve zamanda irtibatım olmamıştır. Basında okuduklarım dışında kendisi hakkında da bilgi sahibi değilim.´´



-GAFFAR OKKAN´IN YERİNE ATANMIŞTI-


Polis Akademisini 1980´de bitirerek aynı yıl Gaziantep Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde göreve başlayan Atilla Çınar, 1980´nin aralık ayında bir operasyon esnasında çıkan silahlı çatışmada ağır yaralandı.


Çınar, 1982 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanlığına atandı. 1985´de Yurt Dışı Misyon Koruma görevi için yurt dışında, 1988 yılında ise Diyarbakır Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görev yaptı.


1995 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğünde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevine getirilen Çınar, 1998-2000´de İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü.


Çınar, 24 Ocak 2001 tarihinde şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan´ın yerine İçişleri Bakanlığının 7 Şubat 2001 tarihli onayı ile İl Emniyet Müdür Vekili olarak atanmıştı.


Atilla Çınar, 2005´ten itibaren Zonguldak´ta görevini sürdürüyor.


Editör: Pusula Gazetesi