Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Akman&8217;ı ziyaret etti. Belediye çalışmaları ve Bartın&8217;ın kültürel ve turizm değerleri ile yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunan Akın ve Akman, turizm değerlerinin ortaya çıkarılmasında iki kurumun da birbirine destek verdiğini kaydetti. İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Akman yaptığı konuşmada &8220;Bartın küçük ama güzel bir şehir. Burası Türkiye&8217;nin İsviçre&8217;si olabilecek bir yer. Irmak ile ilgili araştırma yapıyoruz ve proje raporu hazırlayacağız. Irmağın turizme kazandırılması Bartın&8217;ın turizm potansiyelini kat kat artıracaktır&8221; diye konuştu.



Belediye Başkanı nakkaş gibidir



Bartın Belediyesi&8217;nin de turizme yönelik güzel çalışmalar yaptığını kaydeden Müdür İsmail Akman &8220;Bir şehir nakış gibi işlenerek kimlik kazanır. Nakkaşı da belediye başkanıdır. Sizin iyi niyetinize ve anlayışınıza teşekkür ediyorum. Müdürlüğümüze her zaman destek oldunuz. Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak ne istiyorsak bu şehir için istiyoruz. Elimizi taşın altına Bartın namına koyuyoruz. Biz de kurum olarak her zaman yanınızdayız&8221; dedi. Belediye Başkanı Cemal Akın da konuşmasında kentlerin gelişiminde kültür ve turizme verilen değerin büyük önem taşıdığını kaydetti.



Irmak kanalizasyondan kurtulacak



Bartın Belediyesi olarak kültürel ve turizm potansiyelinin artırılması yönünde çalışmaların sürdürüldüğünü anlatan Başkan Akın, Bartın Irmağı&8217;nın kanalizasyondan kurtarılması için Avrupa Birliği hibesi ile yapılacak projenin ihalesinin bu yılın sonunda gerçekleştirileceğini söyledi. Hükümet Caddesi&8217;nde bulunan eski belediye binasının yılın ikinci yarısında kent müzesi olarak düzenlenmesi için çalışmalar da başlatılacağını belirten Belediye Başkanı Cemal Akın, su terazisinin de aslına uygun şekline döndürüleceğini belirtti.

Editör: Pusula Gazetesi