Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, "Bu çalışma yöntemini kınıyoruz. Bu çok ayıp" derken, yarınki toplantının iptalini isteyen Kırklareli Milletvekili Dibek, "Siz böyle yaparsanız yarın biber gazıyla geleceğiz" diye konuştu.
TBMM Adalet Komisyonu, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı´nı görüşmek üzere AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya başkanlığında toplandı. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak´ın da katıldığı toplantıda milletvekillerinin masasına, yarın komisyonda görüşülecek olan Danıştay ve Yargıtay´ın daire sayısının artırılmasına ilişkin kanun tasarısı bırakıldı. CHP´li komisyon üyeleri, tasarının, komisyondaki görüşmelerden bir gün önce kendilerine dağıtılmasına tepki
gösterdi. CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, "Bu çalışma yöntemini kınıyorum. Bu çok ayıp" diye konuştu. Kendilerine tasarıyı inceleyecek zaman bırakılmadığını ifade eden Köktürk, "Adalet Komisyonu üyeleri bunları ne zaman inceleyecek. Çok ayıp şeyler. Komisyonun olağanüstü şartlarda çalışmaya zorlanmasını ve bu tasarıları okuma ve anlama hakkımızın elimizden alınmasını protesto ediyoruz" şeklinde konuştu.
CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek ise Komisyon Başkanı İyimaya´ya, "Siz böyle yaparsanız yarın biber gazıyla geleceğiz. Arkadaşlara söylüyorum tedbirli gelsinler" şeklinde seslendi. Dibek, tasarıların daha önce değil bugün önlerine konulmasına tepki göstererek, "Biz bunları yarına kadar nasıl inceleyeceğiz. Günler çuvala mı girdi? İktidar neyi kaçırmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı. Dibek, yarınki toplantının iptal edilmesini istedi.
Devlet Bakanı Özak, yaşanan tartışmaları şaşkınlık içinde izlerken, Komisyon Başkanı İyimaya, CHP´li üyelerin tepkilerinin doğal olduğunu belirtti.
Editör: Pusula Gazetesi